Helyi közélet

2020.09.30. 14:20

Akadémiai székfoglalót tartott két debreceni professzor

A Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának két professzora, Debreczeni Attila és Hoffmann István kedden tartotta akadémiai székfoglaló előadását Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia székházában.

Fotó: unideb.hu

Debreczeni Attila, a DE BTK Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézet professzora „Széphalom: egy emlékezethely születése” címmel tartott székfoglalót.

Hoffmann István, a DE BTK Magyar Nyelvtudományi Intézet professzora pedig „Adat és elmélet a Kárpát-medence korai ómagyar kori nyelvi viszonyainak vizsgálatában” címmel tartott előadást.

Az ülést S. Varga Pál akadémikus, az MTA I. osztály nemrég megválasztott elnöke vezette, aki ugyancsak a Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézet professzora.

A Debreceni Egyetem magyar szakos képzésért felelős két intézetében immár öt akadémikus, négy irodalmár és egy nyelvész folytat oktató-, kutató- és tudományos tevékenységet, ami nemcsak a bölcsészettudományt tekintve egyedülálló az országban, hanem más tudományterületekkel összehasonlítva is páratlannak mondható.

Debreczeni Attila és Hoffmann István akadémikusok korábban a Bölcsészettudományi Kar ünnepi tudományos ülésén is bemutatkoztak székfoglaló előadásukkal a Debreceni Egyetem Főépületének Aulájában tartott eseményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában