Hírmorzsák

2020.09.17. 13:06

Ajándék maszk, megújuló fogászat és százegyedik születésnap

Nyíracsádon, Létavértesen és Pocsajban sem telnek a napok történések nélkül.

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

Több tízmillió a fogorvosi rendelőre

Hosszú évek óta várnak Nyíracsádon a fogorvosi rendelő épületének felújítására. A Magyar Falu Programnak köszönhetően sikerült csaknem harminc millió forint vissza nem térítendő támogatást nyerni az épület felújítására és korszerűsítésére. A munkálatok befejezésére a jövő év második felében kerül sor. A Naplót Nagyné Jobbágy Piroska jegyző tájékoztatta.

A 101 éves Zsófi nénit köszöntötték

Szeptember 13-án volt 101 éve annak, hogy Vasók Sándorné Zsófi néni megszületett. Szőllősi Roland polgármester a napokban köszöntötte pocsaji otthonában az asszonyt, aki lányával és családjával várta. Zsófi néni nagyon jó egészségnek örvend, és örömmel fogadta a köszöntőket, reá emlékezőket.

Ingyenes képzés a dolgozóknak

Ingyenes képzésekkel igyekszik javítani a szolgáltatások színvonalát két település polgármesteri hivatala. A „Humán szolgáltatások fejlesztése települések összefogásával” elnevezésű projektben Létavértes ingyenes szociális asszisztens és ECDL-képzést indított. A helyben megvalósuló oktatáson 12-12 létavértesi és újlétai lakos, illetve a szakterületen dolgozók vesznek részt.

Kerékpárral a zarándokúton

Szeptember 19-én, szombaton Máriapócsra szervez kerékpáros zarándoklatot Nyíracsád görögkatolikus egyházközsége. Reggel 6.30-kor indulnak a templom elől, majd Nyíradony, Nyírbogát, Kisléta érintésével érnek Máriapócsra.

Stabil a tanulói létszám Nyíracsádon

A település iskolájában idén összesen negyven­nyolc fővel két első osztály indult szeptember elsején. A tanulólétszám mintegy 320 fő. Garda László igazgató elégedett, mert két éve folyamatosan emelkedik a tanulólétszám.

Ajándék maszk a pedagógusoknak

A nyíracsádi általános iskola pedagógusai és a technikai személyzet tagjai is megkapták azt az ajándék szájmaszkot, amellyel a Hajdúdorogi Főegyházmegye lepte meg valamennyi iskola dolgozóját.

Borítókép: Vasók Sándorné Zsófi nénit Szőllősi Roland, Pocsaj polgármestere köszöntötte

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában