Debreceni közgyűlés

2020.08.26. 14:58

A milliárdos hitel sorsa is eldől

Kétmilliárd forintos pályázat beadásáról is dönt a közgyűlés.

Fotó: Napló-archív

Több fontos napirendi pontot is tárgyal holnap a közgyűlés, köztük Debrecen 2020. évi költségvetésének módosítását. Amennyiben a közgyűlés megszavazza, a város 1,4 milliárd forintos hitelt vesz fel a koronavírus-járvány miatt kiesett bevételek pótlására. A hitel tőkerészének törlesztése a 2022-2030. éveket fogja terhelni, a hitelkamatok és az egyéb esetleges járulékos költségek azonban már a hitel felvételétől számítva terhelik az önkormányzat költségvetését.

Tárgyalják továbbá a debreceni önkormányzat és a Cívisbusz között létrejött Közszolgáltatási Szerződés módosítását is. A Zöld Busz Demonstrációs Mintaprojektben Debrecen is részt vesz, ennek keretében 56 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesül az önkormányzat. A projekt tervezetten 2020. szeptember 2. és 2020. október 2. között valósul meg, mely időszakban az EVO Busz Kft. bocsát az önkormányzat rendelkezésére egy, a pályázati kiírásban foglaltaknak megfelelő elektromos autóbuszt. A busznak a négyhetes időszakban hetente legalább hat-hat napon át városi forgalomban kell közlekednie, a támogatási szerződés értelmében az utasok díjmentesen vehetik igénybe, ehhez szükséges a Közszolgáltatási Szerződés módosítása.

Öt épületre pályáznának

Szeptember 18-ig lehet támogatási kérelmet benyújtani önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Terület- és Településfejlesztési Operatív Programhoz. Debrecen a Margit Téri Óvoda, a Thaly Kálmán Utcai óvoda, a Hétszínvirág Óvoda, az Angyalkert Óvoda, és a Csapókerti Közösségi ház korszerűsítésére pályázna, összesen 2 milliárd 163 millió forint értékben.

HBN

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában