Aratóverseny

2020.07.13. 09:59

Learatták a „babérokat” Balmazújvároson

A Rákóczi Olvasó Népkör idén is meginvitálta az érdeklődőket a XXI. Kézi Aratóversenyre, ahol a hétvégén kilenc csapat mutathatta meg, hogyan is kell együtt dolgozni.

Fotó: Tóth János-archív

A háromfős csapatok tagjai között akadtak tizenévesek és nyugdíjasok egyaránt. A gárdák tagjai kiosztották egymás között a munkát, mindenkinek külön feladatot: szükség volt egy elszánt kaszásra, egy ügyes kötőre és egy fáradhatatlan szedőre. Az időjárás kegyes volt, hiszen nem szakadt le az ég, azonban a hőség kissé befolyásolta a résztvevők teljesítményét.

Ettől függetlenül a legfiatalabb résztvevők, a helyi Tóth János, Kunkli Péter és Árva Norbert nagyon szép eredményt értek el, igazi mesterhármast alkotva a dobogó második fokára léphettek fel. – Nagyon büszkék voltunk az eredményünkre, igaz, nem először indultunk a versenyen, de mindig jó érzés részt venni a megmérettetésen, és a legjobbak között szerepelni. A betakarítás nagyon fárasztó, főleg ilyen melegben, nem bántam volna azt sem, ha reggel 5 órakor kezdünk – nyilatkozta a Naplónak Tóth János. – Mindig jó érzés látni, mennyien jönnek el a versenyre szurkolni, és motiválni is tudja a versenyzőt az, ha látja, hogy egyre több az érdeklődő. Tavaly simább volt a talaj, jobban lehetett „ereszteni”, most nem tudtunk annyira nagyot fogni a búzában, de ettől függetlenül nagyon jól éreztük magunkat. Jövőre is biztosan részt veszünk a versenyen, és természetesen a bálon is – fűzte hozzá.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában