Kinevezés

2020.06.23. 13:38

Új rektora van a Hittudományi Egyetemnek

Augusztus 1-jétől három éven át Baráth Béla jelenlegi tudományos rektorhelyettes lesz az első számú vezetője az egyetemnek.

Áder János rektori kinevezéseket adott át

Fotó: MTI / Bruzák Noémi

Kinevezte a köztársasági elnök a Debreceni Református Hittudományi Egyetem új rektorát. Az új rektor június 23-án vette át kinevezését Áder Jánostól Budapesten, a Sándor-palotában rendezett ünnepségen.

Baráth Béla Levente egyetemi tanár, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora |
Fotó: MTI / Bruzák Noémi

Baráth Béla 1997 óta dolgozik az egyetemen. Három éve tudományos rektorhelyettes, korábban 2011 és 2015 között a Teológiai Intézet vezetője. A Debreceni Református Teológiai Akadémián (a Debreceni Református Hittudományi Egyetem előd intézménye) végezte teológiai tanulmányait.

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem oktatási rektorhelyettese továbbra is Eged Alice lesz, az általános rektorhelyettes pedig Bodó Sára egyetemi tanár. A rektorhelyettesek személyéről az egyetem szenátusa júniusi ülésén szavazott.

Baráth Béla Kustár Zoltántól veszi át az intézmény vezetését, aki három éven át volt a felsőoktatási intézmény rektora – tudtuk meg a Debreceni Református Hittudományi Egyetem közleményéből.

Borítókép: Áder János köztársasági elnök (j) a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektori feladatainak ellátásával bízza meg Baráth Béla Levente egyetemi tanárt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában