koronavírus

2020.06.11. 12:32

Százezer szájmaszkot kapott a debreceni önkormányzat a helyi Rotary Clubtól

Ismét hatalmas segítséget nyújtanak a vírus elleni védekezésben.

Fotó: Kiss Annamarie

– Egyre erőteljesebben megmutatkozik az emberekben meglévő segítőkészség, így természetes, hogy a rotarysták, akik egymás szolgálatát fölvállalva csatlakoznak klubokhoz, vagy épp alapítanak, maguk is keresik azt a lehetőséget, hogyan segíthetnek, vehetnek részt a koronavírus okozta küzdelemben. A debreceni Rotary Club úgy döntött, elsősorban a szűkebb környezetben élők támogatását vállalja fel, s segít az egészségügyi ellátásban, törekszik arra, hogy közreműködjön a fertőzésveszély elhárításában – mondta Soós Csaba Zoltán, a Rotary Club Debrecen elnöke csütörtökön azon sajtótájékoztatón, ahol 100 ezer egyszer használatos sebészeti szájmaszkot adományozott a város önkormányzatának.

A klub az elmúlt hetekben többször is segített már: az Országos Mentőszolgálat debreceni állomását és a Kenézy-kórház infektológiai osztályát támogatta nagy mennyiségű szájmaszkkal, ózongenerátorral, illetve jelentős összeggel is. – Ez a mennyiség, ami lényegesen több annál, amit akár a mentőszolgálatnak, akár a Kenézy-kórháznak juttattunk el, már olyan volumenű, aminek optimális elosztására az önkormányzat hivatott – mondta végül Soós Csaba Zoltán.

LD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában