Kedvezmények

2020.05.21. 14:53

Júniustól jöhet a városkártya

Három évig lesz érvényes, és kedvezmények, előnyök igénybevételére jogosít a debreceni városkártya, melyet debreceni lakóhellyel rendelkező személyek válthatnak ki.

Fotó: Napló-archív

Az erről szóló döntést a veszélyhelyzet miatt Papp László polgármester hozta meg a közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva; a rendelet – mely június 1-jén lép hatályba – a héten jelent meg, az önkormányzat közlönyének idei 13. számában.

A kártyával az önkormányzattal megállapodó elfogadópartnereknél lehet majd különféle kedvezményeket igénybe venni, a partnerek listáját, illetve az elérhető kedvezményeket a város honlapján ismertetik majd

– derül ki a rendelet szövegéből.

Elfogadópartner lehet az önkormányzat irányítása alatt álló költségvetési szerv, az önkormányzat által alapított vagy az alapítói joggyakorlása alá tartozó alapítvány és közalapítvány, valamint az önkormányzat többségi befolyása alatt álló gazdasági társaság. Ugyancsak a partnerek körébe tartozhat az önkormányzattal tömegsport, látványcsapatsport, kulturális, közművelődési, oktatási, kereskedelmi, gyógyászati vagy vendéglátási célból a jogosultság igazolására megállapodást vagy szerződést kötő egyéb, debreceni székhellyel vagy telephellyel rendelkező szervezet – olvasható a jogszabályban.

Debreceni városkártyát az a 3. életévét betöltött, debreceni lakóhellyel rendelkező személy igényelhet, akinek érvényes személyi igazolványa van, és a kártya kiállítását a városkártya-kibocsátó ponton az igénylő adatlap kitöltésével és aláírásával igényli. (A 16. életévet be nem töltött kiskorú helyett a törvényes képviselője jár el.) Az igénylő nettó 787 (bruttó 1000) forint városkártyadíjat köteles fizetni.

A kártyát az önkormányzat többségi befolyása alatt álló gazdasági társaság fogja működtetni – ismertetik a rendeletben.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában