Úttörő szerepben

2020.05.07. 18:25

Elindult Nádudvar települési és turisztikai applikációja

Országosan elsőként a hajdú-bihari településen indult el az e-városom mobilapplikáció május első hetében.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Ez a települési és turisztikai applikáció minden Android, vagy iOS-rendszert futtató okoseszközön működik. Segítségével megismerhetők a város hírei, intézményei, látnivalói, vendéglátóhelyei, üzletei és a helyi vállalkozók szolgáltatásai.

– A veszélyhelyzetben az önkormányzatok részére egyre több feladat hárul. Ezen időszakban kiemelten fontos az önkormányzatok kommunikációja, tájékoztatása a lakosság felé. Ezért az applikációt – ideiglenesen, a veszélyhelyzetre való tekintettel – a szolgáltató kísérleti jelleggel és díjmentesen biztosította önkormányzatunk számára – tudtuk meg Maczik Erika polgármestertől.

Nádudvar úttörő szerepben van, hiszen az első település, amelyik ezen applikációt „élesben” használja, s igyekszik vele minél szélesebb körűen tájékoztatni a város ügyei iránt érdeklődőket. Az alkalmazás külön felületet tartalmaz a fiataloknak és az időseknek. Ez utóbbi különösen fontos ebben az időszakban, hiszen a célzott kommunikáció elősegítheti a generációk közötti információáramlást is.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában