új utakon jár

2020.05.12. 07:43

Elérkezett a kőfaragás ideje

Juha Richárd Munkácsy-díjas szobrász az alkotás lehetőségét keresi a járvány idején.

Fotó: Juha Richárd-archív

A debreceni művész ebben az időszakban új utakon jár. Juha Richárd a Naplónak számolt be arról, mivel tölti hétköznapjait. Elmondta, alkotó emberként igyekszik a lehetőséget észrevenni a kialakult helyzetben. – Évek óta halogatott terveimet tudom most elővenni és megvalósítani. A kőfaragás mindig is közel állt hozzám. Most itt a lehetőség, hogy a szebbnél szebb félretett köveimet megfaragjam – fogalmazott. Mint azt a debreceni közönség már a Kölcsey Központ online kiállításán láthatta, ennek az egyszerűnek nem nevezhető folyamatnak az első darabja a Debreceni Múzsa című szobrának alakja, mely egy kivételesen szép aragonit kődarabból született. Juha Richárd azt is elárulta, készül a következő kőplasztikája, az már hófehér carrarai márványból, mely szintén egy szép női akt lesz. – Nagyobb méretben el tudnám képzelni akár a strandfürdő egyik parkjában is – jegyezte meg.

Fotó: Juha Richárd-archív

A szobrászművész elárulta, neki is hiányoznak a kulturális rendezvények, tárlatok, zenei események, a színház, így ezekben a napokban energiáit igyekszik az autonóm művészi elképzelései megvalósítására fordítani. – Természetesen készen állok az új felkérésekre is, emellett úgy látom, a sok kellemetlenség és lemondás mellett értékes tapasztalatokat szerzünk ebben az időszakban – mondta.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában