szükség van rájuk

2020.04.03. 19:42

A járvány idején is terv szerint haladhat a közfoglalkoztatás

Az országos tendenciának megfelelően itt is kevesebb a közfoglalkoztatott.

Az álláskeresők Debrecenben most a hosszabb időtartamú és az országos közfoglalkoztatási programokban vehetnek részt.

A megyei kormányhivatal 43 közfoglalkoztatóval már megkötötte azokat a szerződéseket, melyekkel 2021. február 28-ig Debrecenben 300 személy közfoglalkoztatására nyílik lehetőség. Ez a létszám áprilisban a tervek szerint további 31-gyel bővül – közölte a Napló érdeklődésére a megyei kormányhivatal.

Több szervezetnél

Az érintettek a Dehusz Kft.-nél, polgármesteri hivatalnál, egyesületeknél, alapítványoknál, egyházi szervezeteknél jellemzően kisegítői feladatokat látnak el takarító, udvaros, karbantartó, szociális és irodai munkán.

Az országos közfoglalkoztatási programok keretében (szintén 2020. március 1. és 2021. február 28. között) 90 ember foglalkoztatása valósulhat meg, akik a Dehusz Nonprofit Kft.-nél, a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóságnál, a Hajdú-Bihar Megyei Rend­őr-Főkapitányságnál, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál és a Lépéselőny Közhasznú Egyesületnél kisegítő feladatokat végeznek takarító, udvaros, karbantartó és irodai munkakörökben.

A programok tartanak, egyiket se függesztették vagy szüntették meg – tudatta a kormányhivatal.

Segédmunkási munkakörben

A Dehusz Nonprofit Kft.-nél 2020-ban 135 fő foglalkoztatása valósul meg. Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában 2020-ban 1 fő közfoglalkoztatás keretében történő foglalkoztatására kerül sor – tájékoztatta lapunkat a cívisváros polgármesteri hivatala az őt közvetlenül érintő közfoglalkoztatásról.

A Dehusznál a foglalkoztatottak 93 százaléka segédmunkás, a polgármesteri hivatalban dolgozó egy fő épületgondnok munkakörben végzi feladatait.

Ez jóval kevesebb, mint tavaly: 2019-ben a Dehusz Nonprofit Kft. 320 fő, míg a polgármesteri hivatal 30 fő foglalkoztatására kötött hatósági szerződést.

A közfoglakoztatás 2020. március 1-től 2021. február 28-áig tart valamennyi foglalkoztatottnak. A megkötött hatósági szerződések alapján a járási hivatal 80 százalékos bérköltség-támogatása mellett, közvetlen és dologi költség finanszírozása nélkül valósul meg a 2020-ban induló közfoglalkoztatás. Az önrészhez és a dologi költségekhez az önkormányzat a szükséges forrást biztosítja.

A Dehusz Nonprofit Kft.-nél 2020. március 1-én, a polgármesteri hivatalban március 5-étől indult a közfoglalkoztatás. A járványhelyzet miatt nem függesztették fel a programot – tudta meg a hivataltól a Napló.

SZT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában