koronavírus

2020.03.30. 19:06

Könnyítés a szülőknek, hogy otthon maradhatnak

Fokozottan ügyelnek arra, nehogy nagyobb csoportosulás alakuljon ki.

Fotó: Kovács Péter, archívum

A Debrecenhez közeli település életét is alaposan átrendezte a koronavírus-veszély elleni védekezés. A legfontosabb intézkedések egyike volt, hogy az önkormányzat bezárta azokat az intézményeket, ahol egyszerre több ember gyűlhetett össze (például a piacot), illetve a tankerület rendelkezése szerint az iskolák a távoktatásra tértek át. A polgármesteri hivatalban folyik a munka, csakhogy ott is zárt ajtók mögött tevékenykednek a dolgozók. Az internetes ügyintézésre tértek át, de bizonyos feltételekkel papír alapon is el lehet intézni az ügyes-bajos dolgokat.

Külön ételhordóban

Mint azt Zara András polgármester elmondta, az óvodákban, bölcsődében kiscsoportos ügyeletet tartanak azoknak a gyerekeknek, akiknek szülei dolgoznak, nem tudnak otthon maradni. Azok az önkormányzati alkalmazottak, akik nem tudják megoldani gyermekük elhelyezését, lehetőséget biztosítanak számukra az otthon maradásra. A közétkeztetésben a nyári metódusra tértek át. Külön ételhordókba teszik az ebédet, a település különböző részeire pedig szállítójárművel viszik ki. A rendőrséggel szoros kapcsolatban van a falu vezetése, ügyelnek arra, hogy nagyobb csoportosulás ne alakuljon ki a településen. Erre leginkább a boltok környékén van lehetőség.

KZS

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos további cikkeinket ide kattintva érhetik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában