távoktatás

2020.03.19. 11:00

Ingyenes Office a hajdú-bihari diákoknak is

Minden tanulónak ingyenesen érhető el a Microsoft Office 365 ProPlus.

Fotó: illusztráció, Shutterstock

Tíz-tizenöt évvel ezelőtt a gyerekek legfőbb hivatkozási alapja a számítógép-vásárlás mellett az volt, hogy a tanuláshoz kell. Azon szülőknek, akik ennek megfelelően legálisan akarták szoftverekkel „felszerelni” a komputereket, mélyen a zsebükbe kellett nyúlniuk, hiszen ezen alkalmazások éves előfizetési díja jelenleg is 20 ezer forinttól indul. A hetekben pedig elérkezett az az idő, amikor másfél millió nebuló nemcsak hogy webkamera előtt végzi a talajgyakorlatokat az online testnevelés óra keretein belül, de a házi feladatot is e-mailben kell elküldeni az oktatónak.

Kevesen tudják viszont, hogy ingyenesen telepíthető 5 számítógépre és telefonra a legnépszerűbb szövegszerkesztő és táblázatkezelő teljes verziója, habár erre évek óta plakát hívja fel a figyelmet sok iskolában. A Microsoft alkalmazáskészlete már 2014-től kezdődően elérhetővé vált minden közoktatásban tanuló diák és köznevelésben dolgozó pedagógus számára a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Tisztaszoftver kezdeményezésének köszönhetően. A programcsomag tartalmazza az összes olyan applikációt, amelyek nélkülözhetetlenek a jelenleg fennálló távoktatási rendszerben. Az aktiváláshoz csupán néhány adatot kell megadni, és máris díjtalanul használható többek közt a Microsoft Word, az Excel és a PowerPoint is. További információ a www.o365.educatio.hu oldalon található.

SzG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában