Koronavírus

2020.03.06. 11:41

Három gyanús esetet vizsgálnak a Kenézyben

A Debreceni Egyetemen volt olyan hallgató, aki jelezte, hogy veszélyeztetett területen járt.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Mint korábban hírül adtuk, a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban elkülönítettek egy 69 éves brit férfit, aki megfertőzödött a koronavírussal. Kérdésünkre a kórház elmondta, a beteg ellátásával kapcsolatban állapotának függvényében döntenek. – Jelenleg stabil, kielégítő az állapota. Az Operatív Irányító Törzs az egyetemi polgárok és a városlakók biztonsága érdekében tett megelőző intézkedéseket – válaszolták.

A DE Nemzetközi Oktatást Koordináló Központ a Neptun rendszeren keresztül, levélben tájékoztatta a külföldi és külön az iráni hallgatókat, a DE Hallgatói Kapcsolatok és Szolgáltatások Központja (HKSZK) pedig e-mailben hívta fel a kollégiumi hallgatók figyelmét a tennivalókra és a megelőzésre.

Már volt olyan hallgató aki jelezte, hogy veszélyeztetett területen járt.

A Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Infektológiai Intézetében jelenleg 3 gyanús esetet vizsgálnak, ketten a megfertőződött angol férfi magyar állampolgárságú családtagjai – tudta meg az MTI.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában