Programozd a jövőd

2020.03.06. 16:33

Digitális Élményközpont nyílt a jövő informatikusaiért

Elkészült a város legkorszerűbb digitális eszközökkel foglalkozó élményközpontja, a DigITér megnyitó ünnepségét pénteken az Agóra Tudományos Élményközpontba tartották.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

Az életünknek manapság már nincsen olyan része, amelyben ne vállalna meghatározó szerepet a digitális eszközrendszer és a számítástechnika. A fiatalok készségszinten használják a modern technikát, de ha arról van szó, hogy informatikusok legyenek, akkor egyszerűen megijednek tőle. Az informatikai pálya iránt kialakult rossz attitűdöt már az általános és középiskolában érdemes lenne felszámolni. Ebben segít majd a DigITér, amely játékos foglalkozások keretén belül igyekszik felkelteni a fiatalság figyelmet a digitalizáció izgalmas és színes területei iránt.

Nincs elég szakember

– Sokat beszélünk a digitalizációról arról, hogy a munkaerőpiacon milyen óriási hatása van, munkakörök alakulnak és szűnnek meg miatta. Ezt a gyors változást képzésekkel is követnünk kell – hangsúlyozta Dr. Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős államtitkára. Hozzátette: Alapvető felismerés az, hogy nagyon magas a hiányzó informatikusok száma: 25 ezer informatikus állás vár betöltésre, ami körülbelül 72 ezer embernek adhatna munkát, ha lenne elegendő végzett szakember.

GyT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában