koronavírus

2020.02.27. 17:30

Nem mutatnak tüneteket a Velencében járt csokonais diákok

A gimnázium tanulói olaszországi tanulmányúton vettek részt Velencében a múlt hétvégén, hazaérkezésüket követően pedig semmilyen betegségtünet nem jelentkezett náluk, az intézmény azonban elővigyázatos, így a diákok jelenleg otthon vannak.

A young tourist wearing a protective facemask and a Carnival mask visits the streets of Venice, on February 24, 2020 during the usual period of the Carnival festivities which the last two days have been cancelled due to an outbreak of the COVID-19 the novel coronavirus, in northern Italy. - Italy reported on February 24, 2020 its fourth death from the new coronavirus, an 84-year old man in the northern Lombardy region, as the number of people contracting the virus continued to mount. (Photo by ANDREA PATTARO / AFP)

Fotó: illusztráció, AFP/Andrea Pattaro

Tanulmányúton vett részt negyvennyolc gimnazista, akik a debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium kilencedik évfolyamába járnak. A tanulók Velencében voltak a múlt hétvégén, egy napig. A fiatalok szállása a gondolák fellegvárának elővárosában volt, itt két éjszakát töltöttek el.

Dr. Molnárné Szecskó Ágnes, az intézmény vezetője a Naplónak elmondta, a diákok kint tartózkodásuk idején azt tapasztalták, hogy Velencébe biztonsági ellenőrzést követően engedték be a látogatókat, s nem volt pánikhangulat, a nyugalomé volt a főszerep a városban. A gimnázium vezetője hozzátette:

a tanulók jól vannak, semmilyen betegségtünet nem jelentkezett náluk, és nem is félnek ettől.

Lapunk megkérdezte, hogy iskolaorvos látta-e a diákokat. Az igazgatónő elmondta, hogy mivel tünetmentesek, nem volt szükség orvosi vizsgálatra.

„A szülők is nyugodtak, elővigyázatosságból pedig megfigyelés alatt tartják gyermekeiket, akik ezért jelenleg otthon tartózkodnak”

– tette végül hozzá. Az intézmény több olaszországi utat nem tervez a közeljövőben, hiszen ez a tanév munkatervében sem szerepel már.

LD

Kapcsolódó cikkek:

A koronavírussal kapcsolatos további cikkeinket ide kattintva olvashatják el.

Borítókép: fiatal álarcos turista szájmaszkban a velencei Sóhajok hídja előtt február 24-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában