hírmorzsák

2020.01.09. 14:11

Épül, szépül Nagyhegyes

A községben nemcsak az infrastruktúrát, a szemléletet is fejleszteni kívánják.

Fotó: Kovács Péter

Eredménytelen volt a közbeszerzés

A múlt év augusztusában meghirdetett nyílt közbeszerzés eredménytelenül zárult, ezért újat hirdetnek meg a Magyar Szürkék Útja tematikus kulturális útvonal Elep településrészen megvalósuló turisztikai bemutató- és fogadótér létrehozására. A 80 millió forintból egyebek mellett tanösvényt és kilátót is építenek. A közbeszerzés várhatóan május végén zárul.

Fotó: Kovács Péter

Közösségek, diákok, programok

Várhatóan ez év szeptemberében lezárul a család-és gyermekjóléti szolgáltatások szervezését, közösségfejlesztést, szakmai képzések szervezését, középiskolai ösztöndíjprogramokat, eszközbeszerzéseket és iskolaépület felújítását magába foglaló, 28 millió forint támogatású program, amelynek több eleme már megvalósult Nagyhegyesen.

Gépeket vásároltak, útalapot építettek

Mintegy 118 millió forintból külterületi és belterületi utak karbantartását végző erő- és munkagépek beszerzését, valamint 1475 méter hosszúságban és hat méter szélességben útalapokat és bekötőutakat valósított meg a település önkormányzata egy sikeres pályázat révén. A záróelszámolást benyújtotta az önkormányzat.

Fotó: Kovács Péter

Megújulhat az óvoda konyhája

Konyhai gépek beszerzését, az épület akadálymentesítését, a csővezetékek szerelését és cseréjét, valamint légtechnikai szerelést tervez a települési önkormányzat a Tündérkert Óvoda és Bölcsőde vendéglátó egységében. A beruházás költsége közel 46 millió forint – tudtuk meg Bajusz Istvánné polgámestertől.

Más szemlélet a környezet iránt

Együtt zöldülünk címmel környezettudatosságra nevelő, szemléletformáló programsorozatot indít a falu önkormányzata. A versenyeket, oktatásokat és más foglalkozásokat tartalmazó programba az óvodásokat, az általános iskolásokat, az önkormányzat dolgozóit szeretnék bevonni.

Mentorok, eszközök, képzés, tanulás

A Digitális Jóléti Program Pontok proramba bekapcsolódot a nagyhegyesi önkormányzat is. A programban mentorképzés, eszközök beszerzése, az eszközökkel helyi képzések és oktatások valósulnak meg a Rickl Antal Vilmos Könyvtárban.

Debrecenig bicikliút

A 33-as főút mellett bal oldalon, a főút, valamint a Nagyhegyes és Balmazújváros közötti út körforgalmi csomópontjától Debrecen közigazgatási határáig kerékpárút épülhet a megfelelő útcsatlakozási helyekkel. A 6 kilométer 796 méter hosszú és 2,5 méter széles bicikliút bekerülési költsége 700 millió forint lesz.

Fotó: Kovács Péter

Négy utcában várható árokrendezés

A település önkormányzata pályázatot nyújtott be a belterületi belvízelvezető rendszer néhány eleme korszerűsítésének támogatására. A 128,5 millió forintba kerülő beruházás a 0202-es árkot, a Bocskai, a Nyugati, a Kiserdő és a Vasvári Pál utcát érinti majd.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában