advent

2019.12.11. 18:40

Ünnepvárás IKE-módra

Az Ifjúságunkért Közhasznú Egyesület (IKE) immár tizedik alkalommal tartotta meg ünnepváró jótékonysági estjét.

Fotó: A szervezők

A mikepércsi Wass Albert Kultúrház megtelt a sok gyerekes, vagy csonka családokkal, idős, kis nyugdíjas egyedülállókkal a minap. Forró kakaóval, foszlós kaláccsal, szaloncukorral kínálták a vendégeket. Mosolyogva, boldogan majszolgatva nézték a műsort, amely most csak nekik szólt.

Műsorfolyam és sok ajándék

A Béres András Művészeti Iskola Csillagfürt tánccsoportja nyitotta a sort, majd Kelemen Panna és testvére, Zsófi, gyönyörű népdalcsokra következett. Rácz Jánosné, az Őszidő Egyesület tagja idén is hozott verset a szeretetről, énekelt a karácsonyról és megörvendeztette a gyerekeket egy nekik szóló karácsonyi énekkel. A Szupersztár Mazsorett táncosai gyönyörű ruhában, kalapos, majd pomponos táncot adtak elő. Vezetőjük pedig szólót táncolt. Török Gergely néptánc oktató és Pákozdi Evelin, a mazsorettesek vezetője és minden szereplő mosolyt varázsoltak az arcokra.

Fotó: A szervezők

A következőkben megkapták a csomagokat a meghívottak, amely az idén gazdagabb lett mint az előző években volt. Tímár Zoltán, Mikepércs polgármestere és az önkormányzat jóvoltából vendégül láthatták a jelenlévőket és még egy csomag szaloncukor is került a csomagba. Mike Sándor képviselő már hosszú évek óta segíti adományaival a rendezvényt. Idén tartós élelmiszereket adott át. Dr. Kun József képviselő egyhavi képviselői illetményéből mindenkinek jutott déligyümölcs. A helyi Sógorok Húsboltja tulajdonosai, Budai András és Veszelovszki László a húsboltjukban levásárolható ajándékkártyával lepték meg a családokat.

Az elnöki köszöntőben elhangzott, hogy nagyon sokan adományoztak jó állapotban lévő ruhákat, cipőket és más használati tárgyat. Egyre többen érzik úgy a megajándékozottak közül, hogy ők is elhozzák a még használható darabokat másoknak. Ezért is érezhető már-már családi hangulat ezen az összejövetelen.

A program végén mindenki annyi holmit válogathatott magának, amennyit akart. Legjobban a gyerekek örültek a sok játéknak, hiszen abból is többet vihettek most haza – minderről Veszelovszkiné Albert Erzsébet egyesületi elnök tájékoztatta a Naplót.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában