tanulmányútra mennek

2019.12.12. 08:42

Strasbourgig menetel a nyertes csapatuk

Diákok szerveztek programot az Európai Unió jegyében.

Fotó: Fazekas Mihány Gimnázium

Egy napig minden csak az Európai Unióról szólt múlt hét kedden a Fazekas Mihály Gimnáziumban. A programokat a diákok szervezték és ők is állították össze, kiszakadva kicsit a mindennapok körforgásából.

Eredményes szereplés

Az iskola tanulói már több éve eredményesen szerepelnek a magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája által szervezett 4 FOR EUROPE elnevezésű európai uniós témájú középiskolai országos vetélkedőn. A megmérettetés győztesei az idei tanévben is strasbourgi tanulmányúton vehetnek részt az Európai Parlament EUROSCOLA programja által. A vetélkedő regionális döntőjének nyertese az Európa-nap fő szervezője, a Fazekas FOSZ4 nevű csapata – Oláh Bianka, Lengyel Letícia, Szabó Olivér, Balla Vince Márk – volt.

A programok szervezése és lebonyolítása egyébként az országos döntő egyik előfeltétele, egyben feladata volt számukra. Ennek eredményeit prezentáció formájában kellett összefoglalniuk s ismertetniük hétfőn Kecskeméten. A versenyzők szervező munkáját a 11. D osztály, Lakatosné Tóth Ildikó, Buda Andrea és Varga Zsuzsanna tanárnők segítették.

Vita, vendégekkel

Az Európa-nap célja, hogy a tanulók bővíthessék európai uniós ismereteiket. A diákoknak lehetőségük volt osztályvetélkedőkön, sportprogramokon is részt venni. A programok közül a legnagyobb sikert a közösségi vita alkotta. Itt az ifjúság meghívott vendégekkel gondolkodhatott közösen arról, hogy csak a hasznos tudás értékes-e a XXI. században. A vendégeket Végh Veronika színész, rendező az oDEon-ZeneTheatrum produkciós vezetője, Fodor Péter, a National Instruments munkatársa, Horváth Lajos, a Debreceni Egyetem Filozófia Tanszékének adjunktusa, valamint Fegyverneki Gergő, a Fazekas Mihály Gimnázium magyar nyelv és irodalom – média szakos tanára alkotta.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában