hírmorzsák

2019.11.12. 13:28

Letette az esküt a nagyhegyesi képviselő-testület

Rövid hírek formájában számolunk be róla, mi minden történt mostanában a településen.

Megalakult a nagyhegyesi önkormányzati képviselő-testület. Bajusz Istvánné polgármester, továbbá Molnár Miklós, Buczi Zoltán János, Dobó Dániel, Szatmáriné Máté Éva, Végh László és Kissné Pusztai Ibolya képviselő letette az esküt. A képviselők Molnár Miklóst választották alpolgármesternek.

Színvonalasabb lesz az orvosi ellátás

Az Egészségügyi Centrum épületében működő egészségügyi ellátó rendszer fejlesztésére közel 3 millió forintot vissza nem térítendő támogatást nyert a nagyhegyesi önkormányzat a Magyar Falu Programban. Új orvosi műszereket is beszereztek, defibrillátort, hordozható EKG-t, vizeletanalizátort és vérnyomásmérőt egyebek mellett.

Tizenketten kaptak támogatást

A Maradj Hajdú-Biharban ösztöndíjprogramban 12 nagyhegyesi diák kap támogatást a következő hónapokban. A nyertes pályázókat Bajusz Istvánné polgármester, Kovács Gergely jegyző és Szatmáriné Máté Éva képviselő köszöntötte a díjátadó ünnepségen.

Elbúcsúzott a nagyhegyesi jegyző

„Nem túlzás azt mondani, hogy a szívem egy darabját most már örökre itt hagytam” – fogalmazott az önkormányzat lapjában közzétett búcsúüzenetében Kovács Gergely jegyző, akit lakóhelyén, Hajdúszoboszlón önkormányzati képviselővé választottak, majd a képviselők alpolgármesternek. Így hamarosan új jegyzője lesz Nagyhegyesnek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában