fotók és videó

2019.09.30. 18:17

Megújított kollégiumot és haranglábat ünnepelhettek a balásházysok

Haranglábat avattak, és a kollégium teljes körű felújítását ünnepelték hétfőn a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolája és Kollégiumának udvarán.

Fotó: Matey István

Ebben a tanévben ünnepli a középfokú agrárszakképzés indításának 80. évfordulóját a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolája és Kollégiuma.

A jubileumi alkalmából programsorozatot szervez az intézmény, melynek első kiemelkedő rendezvénye a kollégium udvarán található harangláb újbóli felavatása az öregdiákok kezdeményezésére. Az ünnepség keretében adták át az iskola teljes körűen felújított kollégiumát is.

 

– Kettős a mai alkalom, hiszen befejeződött a kollégium régi jelképének; a haranglábnak a felújítása és a kollégium megújításának második szakasza. A kollégium teljes belső felújítása megtörtént, ami azt jelenti, hogy gépészeti és bútorzati csere is végbement több száz millió forint értékben. Nagy örömmel tölt el minket ez a megújítás, hiszen nagy szüksége volt már rá, a kollégium komfortfokozata így megemelkedhetett; három férőhelyes szobák jöttek létre, ami teljesen egyedülállónak számít a megyében. Továbbra is 150 férőhelyes a kollégium, de ha befejeződnek a tetőtéri munkák, akkor ez a szám növekedni fog – mondta Filep Miklós, a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolának igazgatója.

Az átadóünnepségen két balásházys fiatal énekműsorral készült az egybegyűlteknek; a Bagossy Brothers Company Olyan ő című dalát adták elő, igen magas minőségben. Az előadásról videó is készült, amely itt megtekinthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában