virágkarnevál

2019.08.07. 16:17

Vásáry André is fellép a Karneváléjen

A debreceni születésű énekes végre beteljesítheti egyik nagy álmát.

Fotó: Csányi István

Vásáry André hálás a sorsának, hogy Debrecenben született. Úgy érezte, hogy hazánk második legnagyobb városa támogató közeg a számára, hiszen – egyes források szerint – még a neve is azt jelenti, hogy „mozogjon, éljen”. Szülővárosa így talán még a nevével is segítette Andrét elindulni a pályáján: lendületet, ösztönzést, hitet, erőt és biztatást sugallt. Ebben a városban nevelkedett, ide kötődik a gyerekkora és innen indult a karrierje is, hiszen itt figyeltek fel a hangjára és vette szárnyai alá első énektanára, itt kapta azokat az első impulzusokat, melyek meghatározzák az ember felnőtt életét – írja közleményében a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft.

Fotó: Csányi István

A kapott gazdag útravalóval jó volt innen elindulni és nagyon jó visszatérni – immár három arany és egy platinalemez birtokosaként, rengeteg hazai és külföldi koncert sikerének élményével, népszerű televíziós show műsorokkal és színházi szerepekkel a tarsolyában. Régóta vágyott erre André, hogy otthon, „hazai pályán” jelenhessen meg egy nagy rendezvény közönsége előtt, mint büszke debreceni.

Erre ad most lehetőséget az a virágkarnevál, mely immár 50 éve Debrecen egyik legnagyobb, immár országos hírű rendezvénye. André már gyerekkorában is sokszor megcsodálta az impozáns virág költeményeket. Nagy megtiszteltetésnek tartja most a meghívást Magyarország legnagyobb arénashowjába a debreceni Nagyerdei Stadionba, a Karneváléj jubileumi műsorába.

Idén emellett egy másik álma is teljesült: megszerezte második diplomáját, immár diplomás énekművészként lép színpadra Debrecenben.

Könnyűzenei koncertjei mellett ezenkívül rendezőként és producerként is debütált a saját produkcióként színpadra állított Figaro házassága című Mozart operában. Cherubino szerepét énekelte (színháztörténeti esemény, hogy férfiként énekelte el ezt a hagyományosan női nadrágszerepet), illetve részese volt egy másik színháztörténeti eseménynek is a Chicago című világhírű musical Mary Sunshine szerepének alakításával a székesfehérvári Vörösmarty színházban, melyet hazánkban először ő énekel az eredeti hangfekvésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában