jubilált az óvoda

2019.06.16. 13:00

Hit, magyar nyelv, élmények

Húsz éve kezdte meg működését a Református Kollégium óvodája.

Fotó: Matey István

Hálaadó családi istentisztelet tartott a Debreceni Református Kollégium (DRK) Óvodája a Debrecen-Kossuth utcai református templomban vasárnap délelőtt 10 órától az óvoda 20 éves működése alkalmából. Az alkalmon igét hirdetett dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke. Az ünnepi istentiszteleten az iskolába készülő gyermekek szolgáltak.

 

A keresztyén nevelés minél korábbi elkezdése érdekében a Debreceni Református Kollégium Igazgatótanácsa 1998. tavaszán döntött az óvoda indításáról. Az ősi Kollégium 461. tanévében kezdte meg 1998. szeptember 1-jén első nevelési évét az óvoda, két vegyes életkorú csoportban, 50 gyermekkel, 5 óvónővel és 4 dajkával. Így teljessé vált a köznevelés palettája az óvodától az egyetemig.

A DRK Óvodája számára fontos, hogy a gyermekek az óvodáskor végére kapják meg mindazokat az élményeket, amelyek tartós hatásokkal kötik őket az anyanyelvhez, a szülőföldhöz és református egyház közösségéhez.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában