karitatív projekt-menedzsment

2019.06.14. 13:11

A jótékonyság mellett döntöttek a Medgyessy diákjai

Jótékonysági akció formájában teljesítették a projektmenedzsment óra gyakorlati feladatait a debreceni Medgyessy gimnázium 11. D osztályos tanulói.

Fotó: Magyar Vöröskereszt

– Több lehetőség közül választhattunk az órán, mi az adománygyűjtés mellett döntöttünk. Eljöttünk, és megtudtuk, hogy tartós élelmiszerre van szükség – mondta Schmitz Anna, Bircsák Barbara és Kőszegi Noémi.

Fotó: Magyar Vöröskereszt

A Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium 11. D osztályának diákjai tanárukkal, Bálega Jánossal az összegyűlt adomány felét elvitték a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének, a másik felét egy másik nehéz élethelyzetűeket is segítő civil szervezetnek juttatták el. – Április 25. és június 4. között hirdettük meg a gyűjtést. Bevontuk a Tócóskertben működő iskolákat is. Sütivásárral zártuk az akciót az utolsó napon. Süteményt sütöttünk (az osztály festő-szobrász szakos diákjai), és a teljes bevételt a két kiválasztott karitatív szervezetnek ajánlottuk fel – ismertették a fiatalok.

Tanáruk elmondta, fontosnak tartotta, hogy projekt-menedzsment órán ne csak az elméletet ismerjék meg a növendékek, hanem gyakorlatban is próbálják ki a tanultakat. Ötletelés következett, melyen az adománygyűjtés-sütivásár program nyert. Lépésről lépésre felépítették ezután projektjüket a diákok. A siker nem maradt el. Kitűzött céljuk volt, hogy összesen 40 ezer forintot és 150 kilogramm élelmiszert gyűjtsenek össze. Ezt túlszárnyalták, 100 ezer forinttal és közel 180 kg élelmiszerrel zárták az akciót a fiatalok – olvasható a Magyar Vöröskereszt Területi Szervezetének közleményében. A szervezet a felét kapta meg a fiatalok által összegyűjtött adománynak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában