betegbarát weboldal

2019.05.23. 11:50

Modern, gyors, hatékony

A UD Mediversity mobilapplikációval szakrendelésekre, orvosokra és helyszínekre is rákereshetünk.

Fotó: Molnár Péter

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Debreceni Egyetemen az a harmadik évezred felhasználói szokásaihoz igazodó informatikai fejlesztése, amelynek célja a betegek gyors és hatékony tájékoztatása. A Klinikai Központ tavaly kialakított betegbarát weboldala után néhány hete új, az egyetemi arculathoz illeszkedő internetes felületet kapott a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház is, mely a kenezykorhaz.unideb.hu oldalon érhető el ezentúl.

Fotó: Molnár Péter

Áttekinthetőbb, tartalmasabb

– Az elmúlt félév alkalmat teremtett arra, hogy felmérjük, hogy a betegek és a hozzátartozók mi iránt érdeklődnek a leginkább, és igyekeztük ennek alapján kialakítani a Kenézy Kórház weboldalát. A felhasználók leginkább orvosokat, rendelőket és rendeléseket keresnek, valamint nagyon fontos a számukra, hogy bizonyos betegségekről is tudjanak tájékozódni, így ezekre nagy hangsúlyt fektettünk – mondta Lampé Zsolt DE Kenézy Gyula Egyetemi Kórház főigazgatója a honlapot és a mobilapplikációt bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón a Klinikai Központban.

A weboldalak legfontosabb érdeme az egységes megjelenés mellett, hogy közös adatbázissal rendelkeznek. Ezt már Vincze Szilvia, a DE VIR Központ vezetője ismertette. – Sikerült elérnünk, hogyha egy adat változik, az minden rendszerben frissül – mondta.

Zsebünkben az információ

A webes felületek korszerűsítése mellett UD Mediversity néven egyedülálló egészségügyi mobilapplikációt is fejlesztett a Debreceni Egyetem. Az Android és iOS platformokra is letölthető ingyenes alkalmazás jelentősen megkönnyíti az eligazodást a klinikák és a kórház szolgáltatásai, illetve helyszínei között. – Folyamatosan monitoroztuk, hogy miket látogatnak leginkább a felhasználók, mi iránt érdeklődnek. Elmondhatjuk, hogy a szakrendeléskereső a weben és a mobilon egyaránt mindent visz. Emellett az orvosokra és a helyszínekre keresnek rá a legtöbben, de például a betegségkereső alkalmazás is nagyon népszerű – mondta Vincze Szilvia, hozzátéve, a mobilapplikáció rendkívül gyors, és akár egy-két kattintást követően már telefonhívást is elindíthatunk vele az általunk kiválasztott szakrendelőbe. Kiemelte, a fejlesztés az ügyeleti rendet is tartalmazza, valamint arra is van lehetőségünk, hogy a Dokumentumtárban saját leleteinket, adatainkat gyűjtsük össze. Ezeket pedig akár meg is oszthatjuk az orvosunkkal. Elhangzott, az applikáció fontos tulajdonsága, hogy nem feltétele az internetelérés, offline állapotban is használható.

Berényi Ervin, a DE Klinikai Központ elnöke kiemelte, ezen fejlesztések éves szinten milliós nagyságrendű orvos-beteg találkozást kezelhetnek. Hangsúlyozta, a mai korban az egyik legfontosabb érték az információkhoz hozzáférés, különösen a betegellátás területén.

VK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában