közlekedés

2019.05.24. 12:43

Félpályás útlezárások jönnek a 48-as főúton

Megkezdődik a főpályát érintő munkavégzés a 48-as főút Debrecen és Vámospércs közötti szakaszán, így május 27-től több szakaszon félpályás lezárásra számíthatnak az arra közlekedők.

Fotó: Napó-archívum

A 48-as főúton összesen 26,5 kilométer hosszan kerül sor a meglévő 2×1 sávos útszakasz 11,5 tonnás burkolat megerősítésére és szélesítésére. A kivitelezés több szakaszon, egyenként 400-600 méter hosszban, az út mindkét oldalán felváltva zajlik majd. A munkálatok miatt 2019. május végétől félpályás forgalomkorlátozás lesz érvényben – figyelmeztet közleményében a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A kivitelezés alá vont szakaszokon jelzőlámpás forgalomirányítás mellett egy sávon, váltakozva haladhat a forgalom. A reggeli és délutáni időszakban a jelzőlámpán túl jelzőőrös forgalomirányítás segítheti a közlekedést az érintett szakaszokon. A munkálatok ideje alatt jelentős menetidő-növekedéssel számolhatnak a közlekedők.

A kivitelezés várható teljes befejezése 2021. első negyedéve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában