Helyi közélet

2019.04.09. 11:37

Pótolják a fákat, megújítják a külterületi utakat

Nyíracsád - Versmondó versenyt hirdettek, versírásban remekelt egy diák. Friss hírcsokor Nyíracsádról.

Nyíracsád - Versmondó versenyt hirdettek, versírásban remekelt egy diák. Friss hírcsokor Nyíracsádról.

Kivágták, de pótolják a fát

A nyírségi település kiváló adottságokkal, elhelyezkedéssel bíró főterét hűs árnyat adó öreg fák díszítik, melyek közül öt fenyőfa megbetegedett és kiszáradt. Így ki kellett vágni, mielőtt a vihar végzi el a munkát, ami akár balesetet is okozhat. Pótolják a fákat, hogy a park szépsége továbbra is megmaradjon.

Versmondókat vár Nyíracsád

Növekedjetek a szeretetben! címmel hirdetett versmondó versenyt a település általános iskolájának alsós munkaközössége. A rendezvény tavalyi sikerének köszönhetően idén is sokan jelezték részvételi szándékukat. A megmérettetésre április 12-én pénteken kerül sor az iskolában.

Különdíjas vers a tavaszról

Kerti Csenge 4. osztályos tanuló egyedüli nevezőként vett részt a penészleki iskola által szervezett versíró-rímfaragó versenyen. A második fordulóba jutott diákoknak a rendező iskolában, Penészleken kellett egy addig ismeretlen témában rímeket faragni. Csenge tavaszról írt versét a zsűri különdíjjal jutalmazta.

Csapadékvíz elvezetésére

Belterületi csapadékvíz elvezetésére nyújtott be pályázatot a település önkormányzata. Jelenleg folyik a közbeszerzési eljárás előkészítése. Adminisztrációs okok, tervezési korrekciók, valamint törvényi előírások betartása miatt csúszik ugyan egy kicsit a munka, de bíznak benne, hogy hamarosan megindulhat a rendszer kiépítése.

Megújulnak a külterületi utak

A nyírségi település önkormányzata sikeresen pályázott a külterületi utak megújítására. A kiírás szerint csak arra a külterületi útra lehetett pályázni, ahol valamilyen vállalkozás működik. A beruházás során megújuló utak a vállalkozásoknak, az arra lakóknak és közlekedőknek is hasznára lesz.

- Kedves Zilahi Enikő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában