Helyi közélet

2019.04.09. 14:50

Egy életen át Földesen

Földes - Neves zeneszerző vendégeskedett nemrég a hajdú-bihari településen, amely április 12-én tart falunapot. Rövid hírek Földesről.

Földes - Neves zeneszerző vendégeskedett nemrég a hajdú-bihari településen, amely április 12-én tart falunapot. Rövid hírek Földesről.

Tolcsvay Béla volt az előadó

Tolcsvay Béla Kossuth-díjas zeneszerző volt Földes vendége április 9-én, kedden. A Karácsony Sándor Közösségi Házban 17.30-kor a Magyar Költészet Napja alkalmából Szállj költemény tavaszt várva című előadását hallgathatta meg a nagyszámú érdeklődő.

Lesz falufutás és kitüntetésátadás

Április 12-én emlékezik Földes napjára, gazdag történelmi múltjára a nagyközség lakossága és önkormányzata. A nap programjában falumérföld futás, amatőr alkotóművészeti kiállítás szerepel. 17.30-kor ünnepi képviselőtestületi ülésen a testvértelepülés, Marossárpatak képviselőinek jelenlétében adják át az önkormányzat kitüntetéseit.

Támogatás a helybeli fiataloknak

A fiatalok Földesen való letelepedését, munkavállalását és családalapítását ösztönző pályázatot hirdet április 15-től az önkormányzat. Az Esély otthon - Egy életen át Földesen című pályázatra, kizárólag helyi, bejelentett lakóhellyel rendelkező, 18-35 év közötti fiatalok nyújthatnak be pályázatot május 15-ig. A pályázat keretében támogatás nyerhető szakképesítés megszerzésére, meglévő vállalkozások infrastrukturális és eszközfejlesztésére, induló vállalkozások támogatására, a település közössége számára fontos tevékenységek magvalósítására.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában