Helyi közélet

2019.03.30. 19:23

Vadászgörények találkozója Debrecenben

Debrecen - „Csak annak ajánlatos vadászgörényt vásárolni, aki egy társat is szeretne egyben maga mellé.”

Debrecen - „Csak annak ajánlatos vadászgörényt vásárolni, aki egy társat is szeretne egyben maga mellé.”

A Debreceni Vadászgörény Klub szervezésében ismét találkozhattak egymással a vadászgörények és gazdáik szombaton a Csapókerti Közösségi Házban. A klubtalálkozón lehetőségük volt az állatbarátoknak arra, hogy görényeiknek szerezhessenek egy vidám és játékos délutánt. A jó hangulatról nemcsak a szervezők gondoskodtak, hanem a kis kedvencek is, akik ügyességi versenyen mérhették össze fürgeségüket.

Fotók: Molnár Péter

Szeretet ad

Immár négy éve rendszeresen megszervezik a vadászgörények találkozóját. Minden hónap utolsó szombatján összegyűlhetnek az állatok és a gazdik egy néhány órás kikapcsolódásra. Sokszor hívják a klubtagokat külső helyszínekre, rendezvényekre kapnak meghívást, hogy bemutassák egyedeiket. – Ezek az állatok nagyon sok törődést és odafigyelést igényelnek, éppen ezért nem ajánlatos hirtelen felindulásból vadászgörényt vásárolni. Többen voltak már, akik azért juttatták vissza hozzánk a jószágot – akár több év elteltével – mert nem szerettek volna tovább vele foglalkozni. Igazán gyermek centrikus állat, ha tényleg foglalkoznak vele, akkor rengeteg szeretetet tud adni. Nagyon hozzá tud nőni a gazdájához, értelmes állat, amit megtanul, azt biztosan nem felejti el. Tényleg csak annak ajánlatos vadászgörényt tartani, aki egy társat is szeretne egyben maga mellé, hiszen mindennapos törődést igényel – mondta Gál Attila, a Debreceni Vadászgörény Klub vezetője.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában