Helyi közélet

2019.03.18. 17:35

Bach-zene megyeszerte

Debrecen - A városban bárhol felcsendülhet Bach muzsikája március 17. és 21. között.

Debrecen - A városban bárhol felcsendülhet Bach muzsikája március 17. és 21. között.

A „Bach in the Subways” kezdeményezést egy New York-i csellista indította útjára 2010-ben. Azóta, minden év márciusában – Johann Sebastian Bach születésének idején – egyre több kiváló muzsikus ünnepli a mestert világszerte, ingyenes koncerteket adva különleges helyszíneken.

Játék és táncház

Hajdú-Bihar megye is csatlakozott a kezdeményezéshez, s a köztereken, bevásárlóközpontokban, koncerttermekben, templomokban, oktatási és közintézményekben, kávéházakban, éttermekben, villamosokon csendül fel Bach muzsikája március 17. és 21. között.

Vasárnap délelőtt fesztiválnyitó istentisztelettel kezdték meg a programsorozatot a Református Kistemplomban, ahol igét hirdetett Szakács György lelkipásztor. Délután „Játsszunk Bachot!” címmel interaktív családi programot rendeztek a Kölcsey Központban, ahol barokk zenével, játékokkal és táncházzal várták az érdeklődőket.

Színes programok

A komolyzene kedvelői számára hétfőn (ma) Bach kamarazenéje csendül fel 18 órától a Belvárosi Közösségi Házban, majd este fél 8-tól Bach in black – sötétkoncert címmel adnak hangversenyt a Kölcsey Központ tánctermében.

A Kodály Kórus Debrecen március 20-án este 6 órától a Református Kistemplomban lép fel, míg Karosi Bálint orgonaestje ugyanebben az időpontban a hajdúböszörményi Kálvin téri Református Templomban lesz hallható.

Születésnapi toronyzenével március 21-én fél 6-tól, míg 6 órától a Kodály Filharmonikusok Debrecen koncertjével várják az érdeklődőket a Debreceni Egyetemen, 17 órától pedig zenés áhítat lesz a Nagylétai Református Templomban.

A programsorozatot pénteken este 6-tól a Nagytemplomban zárják, Főtemplomok és orgonistái címmel.

HBN


[related-post post_id="4174168"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában