Helyi közélet

2019.02.17. 16:45

Az időtávok helyes kijelölése is fontos

Debrecen - Az év eleje az elhatározások és változások hónapja.

Debrecen - Az év eleje az elhatározások és változások hónapja.

Érdemes átgondolni, honnan hova jutottál az elmúlt évben, valamint miben szeretnél idén fejlődni – ajánlja közleményében a Perfekt. A továbbiakban a cég szakértője segít néhány tippel, hogy karrierünk a céljainknak megfelelően alakuljon 2019-ben.

Kerülj képbe önmagaddal!

Ahhoz, hogy tudatosan tervezd a karriered, mindenek­előtt saját magaddal kell tisztában lenned. Tóth Réka oktatási szakértő szerint szakmai pályánkat a képességeink, értékeink, motivációnk alapján kialakított, úgynevezett karrierhorgony köré építjük. Ennek alapján választunk pályát, állást. A karrierhorgony pontosításához, tisztázásához azonban letisztult önismeretre van szükség.

Mindenki megállás nélkül tervez, a padlás mégis tele van beteljesületlen karriercélokkal. Ennek egyik oka a már említett önismeret hiánya, a másik pedig az irreális időtá­vok meghatározása. Érdemes ugyanis két csoportra bontani a céljaidat. Az első csoportba kerüljenek a rövid távú tervek. Ezek lehetnek a néhány hónapostól az 1-1,5 évesig bármilyen hosszúak. Amennyiben továbbképeznéd magad, vagy valami újat tanulnál, az is a rövid távú terveid közé kerüljön.

Akár 5-10 évre is

A második csoportba helyezzük a hosszú távú terveket, melyek felölelhetnek akár 5-10 éves időintervallumot is. Ezek azért szükségesek, hogy tudd, merre tartasz. Miután elkészültél, ne felejtsd el időnként újra elővenni és frissíteni a listát! Mindig tartsd szem előtt, hogy ezek a tervek nem kőbe vésett szabályok, csupán nagyobb vonalakban jelölik ki az utat, amelyen haladnod kell.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában