Helyi közélet

2017.12.06. 12:42

„Megható látni az adakozók arcát is”

Debrecen - Idén a tavalyinál is több kék vödröt szeretnének megtölteni.

Debrecen - Idén a tavalyinál is több kék vödröt szeretnének megtölteni.

A jótékonykodás mellett mi is lehetne a cél, mint az előző eredmény megdöntése, ha egy ügy mögé sportolók is felsorakoznak? Mégpedig a Loki labdarúgóikonja, Dombi Tibor; a női kézilabdacsapat válogatott játékosa, Vantara-Kelemen Éva; a DSC-SI Universiade-bronz­érmes gátfutója, Kozák Luca vagy Kiss Tamás, a Debreceni Hoki Klub jégkorongozója, Kállay Márk, a DVSE vízilabdázója és Kósa Tamás, a DEAC kosarasa, sportágának kiválósága.

Szívesen állnak jó ügy mellé

A felsorolt sportolókkal még sikeresebb a Debreceni Karitatív Testület karácsonyi gyűjtőakciója, mint azt Széles Diána társelnök is hangsúlyozta keddi sajtótájékoztatójukon. Ami pedig a „rekorddöntést” illeti, idén háromezernél sokkal több kék vödröt szeretnének megtölteni. Hozzátette, az idei már a harmadik akciójuk, s a korábbiakból sokat tanultak. Így például azt is, hogy legcélszerűbb a rászoruló családoknak tartós élelmiszert adni.

Megemlítette, Debrecenben nem nehéz a gazdasági társaságokat sem e jó ügy mellé állítani, van olyan a cég például, amely kétmillió forintot ajánlott fel, és az önkormányzat is egymillióval járul az akció sikeréhez. Az összegyűjtött pénzből az egyik hipermarketben vásárolnak be, és szortírozzák szét a vödrökbe az élelmiszert, 300 önkéntes segítségével. Utóbbiak szerepét is kiemelte, hiszen nélkülük nehéz lenne ennyi vödröt megtölteni, de magát a beszerzési helyet is dicsérte, mivel nagyon kedvezményes áron adja az adományul szolgáló árut.

Széles Diána bejelentette: szerdán, azaz mától már a Sportuszodában és a Jégcsarnokban is várják az adakozni szándékozókat, csütörtöktől pedig a Kossuth téren az „Add tovább!”-házikónál adható le ruha, élelmiszer és játék a rászorulóknak.

A karitatív testület elnöke, Kiss Ábel Lukács – aki egyben a Dorkász Szolgálat ügyvezető igazgatója is – elmondta: egy 12 literes vödör mintegy 3-4 ezer forintos tartalmából kiadós étel főzhető, így ez a segítség biztosan jó célt szolgál. A gyűjtéshez a létesítményeit is felajánló Debreceni Sportcentrum Kft. marketingigazgatója, Kalmár Róbert a sport társadalmilag fontos összekötő erejét hangsúlyozta.

A sportolók is elmondták, nekik mit jelent az akció. Vantara-Kelemen Éva: örül, hogy szebbé tehetik a családok karácsonyát; Dombi Tibor: megható látni az adományozók arcát is; Kiss Tamás: együtt vagyunk erősek; Kállay Márk: már eligazolt játékostársak is emlegetik; Kozák Luca: jó, hogy pont azt kapják, amire a legnagyobb szükségük van; Kósa Tamás: olyan emberek között éltem, akiknek adjuk, így tudom, mit jelent nekik.

HBN–ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában