Helyi közélet

2017.12.05. 10:38

A főtéri csengő csilingelésbe rondítottak bele

Debrecen - A rendőröknek akciódús, a tűzoltóknak és mentőknek viszonylag csendes napja volt.

Debrecen - A rendőröknek akciódús, a tűzoltóknak és mentőknek viszonylag csendes napja volt.

Egy közterület-felügyelő bejelentése nyomán konyári és derecskei lakost december 4-én a debreceni Kossuth téren. A két fiatal a karácsonyi vásáron az óriáskeréken másokat megbotránkoztató módon viselkedett, trágár szavakat kiabált. A járőrök előállították a 18 és 16 éves fiút, ellenük garázdaság miatt indult eljárás.

[related-post post_id="3700933"]

Kábelt lopott egy 62 éves debreceni férfi. A rendőrségre hétfőn érkezett hívás, hogy a Nagyerdei Stadionban lévő szórakozóhely jegyárusító konténeréről valaki levágta az áramellátáshoz szükséges hosszabbító vezetéket. A feltételezett elkövető ugyanezen a napon visszament a helyszínre a bejelentő pedig felismerte a biztonsági kamera felvételei alapján és értesítette a rend őreit. A helyi K. Sándort előállították, elismerte a bűncselekményt, ellene lopás vétség miatt – szabadlábon hagyása mellett – folytatnak eljárást.

[related-post post_id="3700943"]

A rendőrség kedden reggel beszámolt egy eredményes akcióról, melynek eredményeképp előállították egy betöréssorozat gyanúsítottját. Egy férfi tett bejelentést november 10-én arról, hogy Debrecen, Tessedik Sámuel utcai ingatlanjába az éjszaka folyamán betörtek és ékszereket, valamint készpénzt vittek el. A helyszíni adatgyűjtés után, a nyomozók november 21-én igazoltattak egy férfit egy az említetthez közeli utcában. A személy zavartan viselkedett és kitérő válaszokat adott, valamint személyautójában talált símaszkokkal, késsel és egyéb szerszámokkal sem tudott elszámolni. K. Róbertet bűnügyi őrizetbe vették, majd a Debreceni Járásbíróság házi őrizetet rendelt el. A 35 éves ceglédi férfi 10 betörést vallott be. További bűncselekmények elkövetése után nyomoznak.

[related-post post_id="3700951"]

Tegnap délután a helyi hivatásos tűzoltókat riasztották a főtérre. A Nagytemplom tetejének párkányán a hó és a jég összegyűlt, majd olvadni kezdett. A magasból leeső jégdarabok a gyalogosokat veszélyeztették. A kivonulók eltávolították a jeget, senki sem sérült meg és anyagi kár sem keletkezett. Később este szintén Debrecenben, a Piac utcán egy első emeleti épület párkányán törmelék hullott le, ezt a tűzoltók letisztították.

[related-post post_id="3700436"]

A mentők az elmúlt 24 órában 180 feladatot láttak el a megyében. Kora este a debreceni, Vikár utca és Bihari utca kereszteződésben két személyautó ütközött, két könnyű sérültet szállítottak kórházba.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában