Helyi közélet

2017.11.10. 10:24

A Méliusz tér környékén kezdődnek a munkák

Debrecen - Az egyirányú forgalmi rendhez szükséges kivitelezési munkák készültségi szintje jelenleg 60–65 százalék.

Debrecen - Az egyirányú forgalmi rendhez szükséges kivitelezési munkák készültségi szintje jelenleg 60–65 százalék.

Fontos információ, hogy november 13-a és 15-e között (vagyis hétfőtől) újraaszfaltozzák a Kossuth utcát, a Méliusz teret és Faraktár utcát.

A „megfordított” forgalmi rendet először a Cegléd utcán, a Baross utcán, valamint a Nap utcán vezetik be, méghozzá várhatóan november 16-án, vagyis jövő csütörtökön. Ehhez kapcsolódóan változik a Kandia utca forgalmi rendje, mely a Szent Anna utca felől a Zöldfa utcáig kétirányú lesz, a Zöldfa utca pedig egyirányúvá válik a Kandia utca irányába.

[related-post post_id="3660300"]

Az Attila téren forgalmi sá­vok szűnnek meg, míg a Méliusz téren, a Faraktár utcán, a Vágóhíd utcán, valamint a Szoboszlói úton bővítik a sá­vokat.

Az időjárás közbeszólhat

A polgármesteri hivatal hangsúlyozza, hogy az egyirányú forgalmi rend november végi bevezetését az időjárás befolyásolhatja. Az új útburkolati jeleket ugyanis sem esős időben, sem fagyban nem lehet felfesteni. Amennyiben nem lesz rossz idő, az érintett utcákat szakaszosan egy-egy napra zárja le a kivitelező. Ez alatt az idő alatt az útburkolati jeleket felfestik, a jelzőlámpákat kihelyezik és programozzák.

A belváros egyirányúsításához kapcsolódó munkák az önkormányzati kezelésű utakon szeptember 27-én, az államiakon október 2-án kezdődtek. Ezzel kapcsolatban jelenleg az Attila téren, a Vágóhíd utcán, a Faraktár utcán, a Méliusz téren, a Kossuth utcán, a Szoboszlói úton és a Szent Anna utcán dolgoznak. Például útalapokat készítenek, aszfaltoznak, átszerelik a meglévő jelzőlámpákat, újakat helyeznek ki, de olyan helyek is akadnak, ahol már az új burkolati jeleket is festik.

[related-post post_id="3658905"]

Az egyirányú forgalmi rend bevezetéséhez szükséges kivitelezési munkák készültségi szintje jelenleg 60-65 százalék. Az azokhoz szorosan nem kapcsolódó – az útburkolaton kívül elhelyezett – kerékpáros-létesítmények, illetve a végleges, tartós burkolati jelek kivitelezése átcsúszhat a következő év elejére – közölte a polgármesteri hivatal.

HBN–OCs


Kövesse élőben a debreceni közlekedési helyzetet a Waze térképének segítségével:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában