Helyi közélet

2017.10.06. 13:26

Nyugdíj-megtakarítás pedig szükséges

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A nyugdíjrendszerek fenntarthatósága egész Európában igencsak aktuális kérdés.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A nyugdíjrendszerek fenntarthatósága egész Európában igencsak aktuális kérdés.

Közös a különböző nyugdíj-előtakarékossági termékeket értékesítő cégek célja: lehetőleg mindenki rendelkezzen valamilyen öngondoskodási formával – jelentette ki Nagy Csaba a brüsszeli Pensions Europe Kelet-Közép-Európai fórumának elnöke.

A legfrissebb hajtás

Hasonló következtetésre jut Pandurics Anett és Szalai Péter is a hazai nyugdíjhelyzetről készített tanulmányában. Az interjú, illetve a tanulmány a Magyar Biztosítók Szövegsége (MABISZ) tudományos folyóirata, a Biztosítás és Kockázat legfrissebb, őszi számában olvasható. A hazai nyugdíjrendszer, a nyugdíjkilátások és a lehetséges megoldások kiemelt szerepet kapnak a folyóirat őszi számában. Nagy Csaba a vele készült interjúban az 1994 óta fennálló önkéntes nyugdíjpénztári rendszer kilátásait és helyzetét elemzi. Kitér arra is, hogy milyen szerepet kaphat majd a nyugdíjrendszer legfrissebb „hajtása”, a pán-európai nyugdíjpénztárak formálódó intézménye. Az Európai Unió országai előtt álló egyik legnagyobb kihívás az állami nyugdíjrendszerek teherbíró képességének végessége, és az erre adandó optimális válaszok – hangsúlyozza tanulmányában Pandurics Anett és Szalai Péter.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában