Helyi közélet

2017.10.11. 11:05

A közlekedésről tanultak a kicsik Debrecenben

Debrecen - Rendhagyó osztályfőnöki órát tartott szerda délelőtt a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. az Árpád Vezér Általános Iskolában.

Debrecen - Rendhagyó osztályfőnöki órát tartott szerda délelőtt a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. az Árpád Vezér Általános Iskolában.

Az „Együtt utazni jó” program keretében az iskola harmadikos tanulói játékos foglalkozásokon ismerkedhettek meg a közösségi közlekedés előnyeivel, és fontosságával.

A DKV 2011-ben indította el iskolai közlekedési ismereteket nyújtó programját. Az idei, 2017/18-as tanévben már hetedik alkalommal szervezik meg az általános iskola alsó tagozatos tanulói számára kampányukat.

Programjukat a tankerület általános iskolái körében egyre nagyobb érdeklődés övezi, hiszen a tanulók játékos foglalkozásokon ismerkedhetnek meg a közösségi közlekedés előnyeivel, fontosságával. Minden tanévben igyekeznek más-más aspektusból megközelíteni a közösségi közlekedés fontosságát.

A 2015/16-os tanévtől kezdve a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitánysággal együttműködve, kiemelt hangsúlyt kapnak a legfontosabb közlekedésbiztonsági kérdések, KRESZ-ismeret, illetve a járműveken való helyes, illedelmes viselkedés is.

A 2016/17-es évben összesen 16 iskola 72 osztályában, közel 2000 tanulón keresztül, mintegy 7000 emberhez jutott el a közösségi közlekedés és ezzel összefüggésben a környezetvédelem fontossága.

Az új, 2017/18-as tanévben pedig visszatérnek a természetbe. A Debrecen mellett található hármashegyaljai erdőre és tájra hívják fel a figyelmet, mely számos értékes programot kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A Nyírerdő Zrt.-vel és a Zsuzsi Erdei Vasúttal közreműködve hangsúlyozzák a gyerekek körében a közösségi közlekedés környezetvédelmi szerepét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában