Helyi közélet

2017.09.11. 17:21

Sápon nyílt meg a Sárrét tanodája

Sáp - Szeptembertől 275 tanoda kezdte meg működését az országban.

Sáp - Szeptembertől 275 tanoda kezdte meg működését az országban.

Hétfőn tartották a „Sáp a Sárrét Tanodája” ünnepélyes tanévnyitóját, mely intézmény a hátrányos helyzetű gyerekek továbbtanulását hivatott segíteni.

– A kormány elkötelezett abban, hogy a tanodák biztonságos működését garantálja, hiszen nemcsak elemei a köznevelési rendszernek, hanem nemzetstratégiai jelentőségűek – fogalmazott köszöntőbeszédében Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár. Azt is hozzátette: ebben a tanévben 275 tanoda kezdte meg működését Magyarországon, ami kiemelkedő jelentőségű. Nemcsak egy program, hanem befektetés a közös jövőbe, ami hosszú távon megtérül.

Fotó: Matey István

Az ünnepélyes eseményen részt vett dr. Vitányi István országgyűlési képviselő is, aki hangsúlyozta, milyen fontos ez a projekt Hajdú-Bihar térségében. Az esélyteremtés és a hátrányos helyzet kompenzációjára törekednek a tanodák által. A tanévnyitót a tanodai gyerekek műsora színesítette, továbbá a vendégek betekintést nyerhettek az intézményben folyó foglalkozásokba is.

HBN-FE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában