Helyi közélet

2017.09.27. 12:16

Kétszáz új munkahelyet hozhat egy amerikai cég Debrecenbe

Debrecen - A Flowserve multinacionális vállalat bérelné ki a Barna utcai bölcsőde helyén épülő irodákat.

Debrecen - A Flowserve multinacionális vállalat bérelné ki a Barna utcai bölcsőde helyén épülő irodákat.

Egy korábbi sikertelen eladási kísérletet követően a közgyűlés augusztus végén döntött úgy, hogy minimum 250 millió forint plusz áfáért ismét meghirdeti a Barna utca 23. szám alatti, 4675 négyzetméteres ingatlant. A felhívásra egyetlen pályázó, a Dryvit Profi Kft. jelentkezett akik éppen ennyit adnának.

A csütörtöki közgyűlés elé kerülő előterjesztés szerint a pályázó az adásvételi szerződés hatálybalépését követő két éven belül az ingatlanon irodaház funkciójú épületet köteles megvalósítani. A jelentkező 3 emeletes, alápincézett 7322 négyzetméteres irodaházat kíván létesíteni. Az építkezés két ütemben zajlana. A munkálatok első részét idén november és 2019. január, a másodikat 2018. októbere, illetve 2019. decembere között végzik el.

Jelentős foglalkoztatás

Az irodaházat a Flowserve Hungary Services Kft. bérelné, amelynek képviselője úgy nyilatkozott, hogy a Debrecenben foglalkoztatott munkatársaik létszáma 2016-hoz képest 2019. év végére legalább 200 fővel emelkedne. Az új dolgozókat az ingatlanon megépítendő irodaházban foglalkoztatnák.

A pályázó a Barna utca 23-mal szomszédos óvoda parkolási gondjainak megoldását is ígéri. Az építkezés első ütemében a parkolókat a második ütem helyén alakítanák ki. A második ütem építése után az óvoda meglévő belső parkolóinak bővítésével biztosítanák az oda érkező járművek elhelyezését.

Mindkettő érvénytelen

Az augusztusban lezárt pályázat során ketten szálltak ringbe a Barna utcai üzletért. A Boros József-féle Dilk Kft. 250 milliót kínált, „A” kategóriás irodaház létesítésének szándékával, ám – a közgyűlési előterjesztés szerint – értékelhető beépítési javaslat nélkül. A Bana László vezette Dryvit Profi Kft. 237 millió forintot ajánlott egy 3 emeletes irodaház elképzelésével, plusz részletes beépítési tervet csatolt, s a dokumentum alapján ígérvénnyel is rendelkezett a leendő bérlőktől.

Mivel a vonatkozó rendelet szerint a legkedvezőbb feltételeket kínáló, megalapozott pályázat mellett kellett dönteni (ám az nem tartalmazott beépítési javaslatot), a pályázat indokolás nélküli eredménytelenné nyilvánítása és új pályázat kiírása mellett döntött a közgyűlés.

HBN–OCs


A vállalat

  • A Flowserve nevű amerikai cég csaknem egy éve nyitotta meg debreceni irodáját a Vágóhíd utcai Lion Office-ban.
  • Az ipari berendezések tervezésével és gyártásával foglalkozó vállalat cívisvárosi részlege a multinacionális cég pénzügyi szolgáltatásait, így a számlázással kapcsolatos feladatokat intézi.
  • A Flowserve a világon 300 gyárat működtet és összesen 18 ezer embert foglalkoztat.
  • Debrecenben az iroda megnyitásakor csaknem 60 főnek adtak munkát.

  • [related-post post_id="3630330"]

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában