Helyi közélet

2017.08.25. 14:31

Pár nap és ismét kinyit az ország legnagyobb gólyatábora a Debreceni Egyetemen

Debrecen - A koncertekkel, versenyekkel tarkított ismerkedési hétre két turnusban több mint 2000 gólyát várnak a szervezők.

Debrecen - A koncertekkel, versenyekkel tarkított ismerkedési hétre két turnusban több mint 2000 gólyát várnak a szervezők.

Lázas készülődés és igazi csapatmunka folyik a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának irodáiban. A szervezőknek már csak pár napjuk van az összegyetemi, 11. DEHÖK Gólyatábor első gólyáinak érkezéséig. Augusztus 28. és szeptember 1. között tíz kar hallgatói veszik birtokba a Kossuth Lajos Kollégiumokat és környékét. Az első turnusban több mint 1500 résztvevő, még a másodikban, szeptember 4-8. között 4 kar 1700 résztvevője fogja élvezni a közösségi, kulturális és sportprogramokat.

- Rendben zajlott a gólyák regisztrációja, túl vagyunk a csapatvezetők, instruktorok felkészítői táborain, a karszalagok megérkeztek, így már az utolsó fázisban járnak az előkészületek: folyamatosan készülnek a passok, a terület rendezése már elkezdődött, jelenleg a szoba- és csapatbeosztásokon dolgozunk, tehát készen állunk a kezdésre – sorolta Bognár István Ádám, a DEHÖK elnöke.

Az elsőéves hallgatók a táborban be tudnak iratkozni az egyetemre, a kari, tanulmányi és egyéb tájékoztatók mellett vetélkedőkön, versenyeken, erdei, éjszakai és kocka-túrán, főzőversenyen, élményfürdőn, sportvetélkedőkön, borkóstolón és minden este neves fellépők koncertjein vehetnek részt.

Fotó: unideb.hu

Idén több kar is tematizálta táborát. Az Állam-és Jogtudományi Kar hallgatóinak „A Kiképzés”, a medikus hallgatóknak a „Filmkarakterek”, a szeptembertől új néven működő Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar gólyáinak „A Beavatott” témája köré szervezték a tábori programokat. A Gazdaságtudományi Kar a Marvel Univerzumba kalauzolja el a gólyákat, még a Természettudományi és Technológiai Kar, illetve a Zeneművészeti Kar a bennszülött törzsek világába repíti az elsőéveseket.

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata és a SZÖSZ Egyesület „Mit hozott a gólya?” címmel idén is tanszergyűjtő akciót hirdetett a tábort megelőzően. Az elmúlt három akciójuk során több mint 500 gyermek iskolakezdésében segédkeztek a Debreceni Egyetem elsőéves hallgatói. A szervezők ebben az évben a debreceni átmeneti otthonok lakóit, valamint a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány által működtetett művészeti iskolákat támogatják tanszercsomagokkal.

A gólyák tájékozódását most is mobilapplikáció segíti majd a 2 turnus során. A gólyatábor legfontosabb pillanatairól a DEHÖK stábja élő Facebook-bejelentkezéseken keresztül számol majd be.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában