Helyi közélet

2017.08.10. 16:42

Elektromos töltőoszlopok lesznek a strand előtt Tiszafüreden

Tiszafüred - Több napirendi pontot is tárgyalt a képviselő-testület a szerdai rendkívüli ülésén.

Tiszafüred - Több napirendi pontot is tárgyalt a képviselő-testület a szerdai rendkívüli ülésén.

A város önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében konzorciumi formában részt vesz a települések, településrészek közösségeinek összetartó erejének erősítését célzó pályázaton. A hét település részvételével megalakult konzorcium vezetője Tiszafüred. A 100 százalékos támogatási intenzitású projekt teljes költsége közel 44 millió forint, amelyből Tiszafüred nyertes pályázat esetén megközelítően 25 millió forint összegben részesül – egyebek mellett projektben való részvételről is döntött Tiszafüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete szerdán megtartott soron kívüli ülésén.

A képviselők igennel szavaztak arról is, hogy az elektromobilitás hazai elterjesztésének érdekében, az elektromos járművek használatát elősegítő elektromos töltőoszlop elhelyezéséhez térítésmentesen helyet biztosít a tulajdonában lévő, strandfürdő előtti közterületen. A képviselő-testület hozzájárulását adta a Karcagi Szakképzési Centrum Hámori András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája épületkomplexumának női szabó tanműhely és raktár épülete tetőszerkezetének felújításához. Döntöttek arról is, hogy a november 25-én tartandó Országos Böllérverseny kapcsán egymillió forint összegű kötelezettség-vállalást tesz a rendezvény megvalósításához.

Sikeres pályázatok

Az önkormányzat számára magánszemélyek köztéri padokat ajánlottak fel, melyekkel a Poroszlói úti lakóközösség volt tiszafüredi lakosoknak szeretne emléket állítani. A képviselő-testület elfogadta a magánszemélyek 147 ezer forint értékű közérdekű célra történő kötelezettségvállalás-felajánlását.

Az ülésen elhangzott még, hogy Tiszafüredi Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban eddig csaknem 2 milliárd forint összegű támogatást nyert a településnek, de más pályázatokon is sikerrel szerepelt a város.

Mint az Ujvári Imre polgármester kérdésünkre elmondta, a település ügyeivel kapcsolatban voltak időhatáros történések, ezekről kellett dönteni, és emiatt hívta össze a rendkívüli képviselő-testületi ülést.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában