Helyi közélet

2017.07.24. 18:12

Spicces tudósítók

<em>Nemrégiben nagy port vert fel – különösen az internet világában – a bajai halászléfőző versenyről kissé ittas állapotban bejelentkező fiatal tudósító esete. Természetesen munka közben nem ihatna senki – se riporter, se orvos, se tanár, stb. –, na, de azért vannak fokozatok e témában is</em>. Kenyeres Ilona írása.

Nemrégiben nagy port vert fel – különösen az internet világában – a bajai halászléfőző versenyről kissé ittas állapotban bejelentkező fiatal tudósító esete. Természetesen munka közben nem ihatna senki – se riporter, se orvos, se tanár, stb. –, na, de azért vannak fokozatok e témában is. Kenyeres Ilona írása.

Van ugyanis olyan edzett illető, akin meg sem látszik, ha bedobott egy-két felest, és olyan is, akit már egy pohár sör is „kiüt”. Persze nem mindegy, hogy hol, milyen környezetben. Ha például nem élő adásban kell bejelentkeznie a riporternek, hanem van idő „megvágni” az anyagot, azaz kigyomlálni belőle a nem ide illő szavakat, mondatokat, s főleg, ha a hangja sem buktatja le, akkor nincs gond. Akkor még az egyik, magát igen viccesnek tartó résztvevő beszólását is elrejthették volna a tévénézők elől. Igaz, egyik ismert televíziósunkat hosszú évekre azért tették parkoló pályára, mert a híradó ismétlésekor megeresztett egy káromkodást, ami egy szerencsétlen véletlen – vagy talán nem is az volt? – folytán benne maradt az adásban.

Egy másik tévést (...) viszont nem küldtek el, még csak nem is szüneteltették három hónapig a tevékenységét…

Jó pár éve egy rádió bemondónő az akkori hírek szerint „meglepő stílusban és kommentárokkal” olvasta fel a híreket az egyik adón. A népharag az ő fejére is azonnal rázúdított minden elképzelhető rosszat, élen a részegséggel, ám az igazságot senki sem ismerte. Akik kiálltak mellette, elsősorban a kollégái, azok azonban bizonyára jobban tudták, mi is történt vele akkor. Ők erős gyógyszerek hatásának tulajdonították a bemondó zavarodottságát, ami valószínűleg közelebb állt az igazsághoz, mint a részegség.

Egy másik tévést, aki viszont annak idején nemegyszer igen jól láthatóan és hallhatóan ittas állapotban, egészen lelassult beszédmódban vezette – főként a késő esti – híradókat, nem küldtek el, még csak nem is szüneteltették három hónapig a tevékenységét, mint az említett Bajáról tudósító riporternek, hanem, hogy is mondjam, kiemeltek. Igaz, nem a televízióban lépett előre egy nagyot, hanem egészen más, számára igazán testhez álló szerepben, illetve szakmában (ha annak lehet nevezni) tündököl azóta is – bár ahhoz még annyit sem ért, mint az előzőhöz. A jó összeköttetés azonban sok mindent feledtet, s még határokon átnyúló „barátságokat” is eredményez annak, aki jókor volt jó helyen.


[related-post post_id="3545770"]

[related-post post_id="3544676"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában