Helyi közélet

2017.07.18. 11:07

Mit is vállalunk?

<em>Egy angliai zenei fesztivál résztvevői közül az ingyen­wifiért cserébe 22 ezren vállalták, hogy például vécéket pucolnak, kóbor macskákat és kutyákat ölelgetnek, illetve felkaparják az utcára ragadt rágógumikat.</em> Orosz Csaba jegyzete.

Egy angliai zenei fesztivál résztvevői közül az ingyen­wifiért cserébe 22 ezren vállalták, hogy például vécéket pucolnak, kóbor macskákat és kutyákat ölelgetnek, illetve felkaparják az utcára ragadt rágógumikat. Orosz Csaba jegyzete.

Ez úgy történhetett, hogy az érintettek túlnyomó többsége nem olvasta el a wifi felhasználási feltételeit, csak kipipálta ezeket a mobilján. Szerencséjükre a Purple nem fogja ezt a felhasználókra erőltetni, csak annyit szerettek volna elérni, hogy az emberek tanuljanak az esetből.

Nálunk vajon milyen eredménnyel végződne egy ilyen kísérlet? Ön, kedves olvasó, hogy van ezzel? Bevallom, én nem szoktam minden esetben átböngészni az egyes internetes szolgáltatások felhasználási feltételeit. Így benne van a pakliban, hogy valami olyat is magamra vállalok, amit nem kellene. Persze a szolgáltatók egy része rá is játszik a mi trehányságunkra, lustaságunkra, amikor olyan terjedelmes és jogi bikkfanyelven fogalmazzák meg ezeket a feltételeket, hogy azt az átlagember ne értse, ne olvassa végig, sőt reklamáció esetén nehogy ő járjon jól. Nem ártana olyan törvényeket hozni, amelyek egyértelműbb szituációkat alakítanak ki ezen a területen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában