Helyi közélet

2017.07.20. 15:46

Demokratikus Koalíció: távozzon Kotosmann!

Debrecen - Varga Zoltán (DK) önkormányzati képviselő által a szerdai közgyűlésen ismét terítékre került a 2015-ben eladott volt Móricz Zsigmond Kollégium ügye, amelynek a helyére szerinte több lakásos társasházat építenek egyetemi kollégium helyett.

Debrecen - Varga Zoltán (DK) önkormányzati képviselő által a szerdai közgyűlésen ismét terítékre került a 2015-ben eladott volt Móricz Zsigmond Kollégium ügye, amelynek a helyére szerinte több lakásos társasházat építenek egyetemi kollégium helyett.

Ahogy szerdán megírtuk, a közgyűlési vita után Papp László polgármester ígéretet tett arra, hogy kivizsgálják az adásvétel feltételeit. A témával kapcsolatban a DK-s politikus sajtótájékoztatót is tartott csütörtökön. Varga Zoltán szerint ugyanis a lepusztult épületet annak idején jóval áron alul, 400 millió forinttal olcsóbban adta el az önkormányzat a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. (DV) igazgatósága egyik tagjának, Kotosmann Zoltánnak egyben a Héliker Ingatlan Kft. ügyvezetőjének. Ez – állítja – 400 millió forint hasznot hozott ugyan a városnak, de egyben ugyanekkora kárt is eredményezett.

– Az akkori tervek szerint egy modern, a külföldi hallgatók minden igényét kielégítő kollégium épült volna a régi helyére, a mostani tervekben azonban már luxustársasház szerepel. Az ügyben érintett politikusoknak, Kósa Lajos országgyűlési képviselőnek és Papp Lászlónak is felhívnám a figyelmét arra, hogy az ilyen „ügyes bizniszekben” való közreműködésért nem „alkotmányos költség”, hanem szabadságvesztés a jutalom. Úgy vélem, ezek után a DV igazgatósági tagjának azonnal távoznia kellene a posztjából, úgy, hogy Debrecen vagyonához többé köze se lehessen. Mindemellett azt sem tudjuk, hogy ki kapja majd meg az „alkotmányos költséget” – jelentette ki Varga Zoltán.

Reagált Kotosmann Zoltán és a Fidesz-frakció is

Az elhangzottakra maga Kotosmann Zoltán ügyvezető reagált. Közleményében leírta, a társaság nyilvános pályázat útján vásárolta meg az épületet a piaci körülményeknek megfelelő áron. Céljuk még mindig az, hogy olyan kollégiumot építsenek, amely biztosítja a diákok szállodai színvonalú apartmanokban történő elhelyezését. Ennek megvalósítását pedig semmilyen formában nem zárja ki az, hogy az ingatlant lakóépületként jelölik meg. A Fidesz-frakció közlésében pedig arra emlékeztetett, hogy két alkalommal sikertelenül próbálta értékesíteni a város az ingatlant. A harmadik alkalommal szintén nyilvános pályázaton egyedüli pályázóként jelentkezett a jelenlegi tulajdonos – írták.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában