Helyi közélet

2017.06.14. 13:10

A hatos asztal fizet…

<em>Hadd dönthessem már el én, hogy az éttermi számla többnyire egyébként is borsos összegét meg akarom-e fejelni még x százalék borravalóval, vagy esetleg olyan csapnivaló volt az étel, a kiszolgálás, a modor, meg úgy az egész, hogy szívem szerint a főurat meg sem várva felállnék, és fizetés nélkül távoznék.</em> Petneházi Attila írása.

Hadd dönthessem már el én, hogy az éttermi számla többnyire egyébként is borsos összegét meg akarom-e fejelni még x százalék borravalóval, vagy esetleg olyan csapnivaló volt az étel, a kiszolgálás, a modor, meg úgy az egész, hogy szívem szerint a főurat meg sem várva felállnék, és fizetés nélkül távoznék. Petneházi Attila írása.

Úgy, hogy vissza se néznék… Tudom, illik borravalót adni, azt is, nagyjából mennyit, de mégiscsak rajtam múlik (legalábbis egyelőre), akarok-e adni, kinek és mennyit. A vendéget éppen ettől a jogától (mondhatnám, szabadságától) fosztaná meg a kötelező szervizdíj bevezetése, aminek az ötletével ráadásul nem is valamiféle erre felkent állami szerv, hanem egyenesen a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége állt elő. Biztosan felül lehetne emelkedni olyan apró részleteken, hogy egy 10–15 százalékos, kötelezően fizetendő szervizdíj vajon mennyivel vetné vissza a vendéglátóhelyek amúgy is gyengécske forgalmát, de én inkább maradnék a „béka feneke perspektívánál”, ahonnan a betérő(?) vendég kénytelen szemlélni ezt a „magasröptű szellemi tusakodást”. Van itt bőven, aki megmondja a tutit, a lényeg, hogy a vendég fizesse a bulit…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában