Helyi közélet

2017.06.27. 12:55

Megérkezett a hőség, és magával hozta a klímaháborút

Debrecen - Az irodákban ilyenkor esnek egymásnak a meleget nehezen viselő és fázós kollégák. Körbekérdeztük, kinél merre billen a mérleg légkondi-ügyben.

Debrecen - Az irodákban ilyenkor esnek egymásnak a meleget nehezen viselő és fázós kollégák. Körbekérdeztük, kinél merre billen a mérleg légkondi-ügyben.

– Bár nálunk nincs, sosem okozott nehézséget, ha olyan helyre mentem, ahol használták. A mai világban már természetes, hogy egy helyiség klimatizált – felelte Jordy Meems.

Jordy Meems

– Otthon nincs felszerelve a klíma, és engem emiatt időnként zavar is, amikor nagy melegből belépek egy hidegre lehűtött irodába. Szerencsére eddig még nem fáztam meg – mondta Keuter Gerrit.

Keuter Gerrit

Ossik Anikóra nincs negatív hatással a klíma. Elmondása alapján számára nem okoz problémát, ha egy meleg helyről bemegy egy hűvösebbe, sőt, inkább serkentően hat a szervezetére.

Ossik Anikó

– Szeretek egy klimatizált helyiségbe bemenni, mert jól esik hűsölni a melegben. Aránylag jó az immunrendszerem, úgyhogy nem tartok tőle, hogy megfázok a nagy hőmérséklet különbségtől – mondta Gombás Ferenc.

Gombás Ferenc

– Nem zavar, sőt, örülök neki, hogy ha be van szerelve a technika. Ilyen melegben nagyon hasznos lehet, hiszen ha valaki rosszul lesz a nagy hőségtől, nem árt, ha be tud húzódni egy hűvösebb helyre – válaszolta Orosz Péter.

Orosz Péter

Mivel fázós típus, Nagy Vivient érzékenyen érinti a hirtelen hőmérséklet-változás. Az irodában, ahol dolgozik, a mesterséges szabályozás miatt hűvös van, így előfordul, hogy megfázik.

Nagy Vivien

HBN | Matey István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában