Helyi közélet

2017.05.23. 16:37

Tehetségnap a Kossuth Gyakorlóban

Debrecen - Harry Potter újság, Észbontó matek, saját színdarabok - bemutatkoztak a Debreceni Egyetem újabb kitüntető címmel elismert gyakorlóiskolájának tehetséggondozó programjai és tehetséges diákjai.

Debrecen - Harry Potter újság, Észbontó matek, saját színdarabok - bemutatkoztak a Debreceni Egyetem újabb kitüntető címmel elismert gyakorlóiskolájának tehetséggondozó programjai és tehetséges diákjai.

Az egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája évek óta akkreditált kiváló tehetségpontként működik, számos tehetséggondozó program és műhely segíti a tanulók kibontakozását. A diákok mind az általános, mind a középfokú oktatásban több tudomány-, művészeti-, és sportág közül választhatnak, ahol képességeiket továbbfejleszthetik.

- A tehetséggondozásnak kiemelkedő szerepe van intézményünkben, ezt bizonyítja a most elnyert Minősített Tehetséggondozó Műhely cím, melyet május 31-én veszünk át Budapesten – hangsúlyozta Futóné Monori Edit intézményvezető.

A régióban mindössze hét oktatási intézmény kapja meg a Minősített Tehetséggondozó Műhely címet, amely 5 évre szól. Az Új Nemzedék Központ a nyerteseket többek között célzott pedagógus-továbbképzésekkel, mentortámogatással, szakmai rendezvények megvalósításával segíti tehetséggondozó munkájukban. Ezt a célt szolgálja a Kossuth Gyakorló második alkalommal megrendezett Tehetségnapja is.

- Szeretnénk bemutatni egymásnak, a szülőknek és a nagyközönségnek a területen végzett egész éves munkánkat, hogy akár tanulhassunk és ötletet is meríthessünk egymás jó gyakorlataiból. A rendezvényen az intézmény mindhárom feladatellátási helyéről bemutatkoztak a tehetséges tanulók, sőt idén a Debreceni Egyetem másik gyakorlóiskolájából, a szintén akkreditált tehetségpontként működő Balásházyból is meghívtuk a legjobb diákokat – tájékoztatott Kiss Gabriella gimnáziumi igazgatóhelyettes.

A május 23-i Tehetségnapon több mint 600 diák munkája volt látható és hallható fotó, előadás, videó és egyéb alkotás formájában. A tehetségek négy szekcióban – színházi előadások, természet- és társadalomtudományok, valamint művészetek, projektek – mutatkoztak be az első osztályostól a végzős középiskolásig.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában