Helyi közélet

2017.05.28. 15:00

Jobbik: többfelé nem kaszálják idején a gyorsan növő füvet Debrecenben

Debrecen - A jobbikos képviselő mellett a polgármester sem elégedett a kaszálással.

Debrecen - A jobbikos képviselő mellett a polgármester sem elégedett a kaszálással.

A Széna téri focipálya felújítását szorgalmazta a múlt csütörtöki városi közgyűlésen, a kérdések során Görög Jenő (LMP) önkormányzati képviselő. Indoklása szerint sok gyerek játszik ott hétvégenként, ám a talaj egyenetlen, a kapukon nincs háló, az egyik szét is van esve. A körzet képviselője, Komolay Szabolcs (Fidesz-KDNP) alpolgármester azt felelte, pályázatot adtak be a Széna tér felújítására, amennyiben nyernek, a területet rehabilitálják.

Herpelgel Róbert (Jobbik) az iránt érdeklődött, hogy mikor újítják fel a Csapó és Vár utca sarki Zenede homlokzatát. Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester sokadszor mondta el: megvan a beruházáshoz szükséges forrás, a nyár folyamán, ősszel indítják el a beruházás közbeszerzési eljárását.

Ágoston Tibor (Jobbik). Fotó: Derencsényi István

Gaz az erdő mélyén

Ágoston Tibor (Jobbik) arra panaszkodott, hogy a nagyerdei Békás-tó környékén sokfelé nő a gaz. Annak a véleményének is hangot adott, miszerint az ottani virágágyásokból azért pusztulnak ki a növények, mert nem föld, hanem törmelék van alattuk. – A madarak költési időszaka után nekilátnak a munkának, kiszedik a gyomokat – reagált Papp László, utána az ellenzéki politikus arról beszélt, hogy a városban többfelé nem kaszálják idején a gyorsan növő füvet, néhol méteres a gyep. Nem így az epreskerti lakótelepen, ahol viszont valaki úgy végezte el a munkát – folytatta –, hogy húsz, Ágostonék által ültetett fa törzsét végzetesen megsértette. Végül a park gondozás felülvizsgálatát sürgette.

„Elcsúsztak a füvön”

Papp László elárulta: ő is elégedetlena gyepek gondozásával, ezért az AKSD igazgatóját számon is kérte. A cégvezető technikai gondokra hivatkozott, amit a polgármester a gazdasági társaság szolgáltatási kötelezettségét emlegetve nem fogadott el. Hozzátette: ezért kötbérezni fogják az AKSD-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában