Helyi közélet

2017.03.17. 12:08

Videó: Páncélszekrényből, bútorszéfből loptak pénzt és ékszert

Debrecen - Több millió forint készpénzt és ékszereket loptak a megalapozott gyanú szerint azok a férfiak, akikkel szemben bíróság elé állítást javasolnak a debreceni rendőrök.

Debrecen - Több millió forint készpénzt és ékszereket loptak a megalapozott gyanú szerint azok a férfiak, akikkel szemben bíróság elé állítást javasolnak a debreceni rendőrök.

A Debreceni Rendőrkapitányság nyomozást folytatott lopás megalapozott gyanúja miatt, mivel egy debreceni sértett családi házába 2017. február 13-án 8 óra körül ismeretlenek betörtek és egy bútorszéfből több millió forint készpénzt, valamint ékszereket és valutát vittek el.

A rendőrök a beszerzett adatok alapján azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfiakat, akik közül K. Tamást a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály nyomozói a Készenléti Rendőrség munkatársaival közösen 2017. február 13-án 16 óra 50 perckor az M1-es autópályán, Győr közelében elfogták, majd előállították a rendőrkapitányságra.

A megalapozott gyanú szerint a hajdúnánási lakos információkat szolgáltatott ismerőseinek, akikkel közösen törtek be a sértett házába. A rendőrök elfogták J. József gyomaendrődi és V. Géza hajdúnánási lakosokat, majd gyanúsítottként kihallgatták őket. A nyomozók megállapították, hogy a férfiak megalapozottan gyanúsíthatók azzal is, hogy 2016. december 17-én 23 óra körül egy Debrecenben, Mikepércsi úti telephelyre is betörtek és a páncélszekrényből több millió forintot és ékszereket loptak el.

A rendőrök elfogták a gyomaendrődi N. Lászlót is, aki részt vett a bűncselekmények elkövetésében.

A nyomozóhatóság előterjesztést tett a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság 2017. február 16-án elrendelt.

A rendőrök a 38 éves K. Tamással, a 38 éves V. Gézával, a 48 éves N. Lászlóval és az 50 éves J. Józseffel szemben lopás megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügy iratait bíróság elé állítási javaslattal megküldte a járási ügyészségnek.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -


A debreceni rendőrök nyomozást folytatnak négy férfival szemben, akik a gyanú szerint betörtek egy telephelyre és egy családi házba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában