Helyi közélet

2017.03.24. 10:12

És az önvédelem?

<em>Mennyi embernek kell még meghalnia ahhoz, hogy a populista politikusok (éppen ők szeretik ráaggatni ezt a jelzőt a hazájukat, népüket, a kereszténységet féltő másik oldalon lévőkre) végre észhez térjenek?</em> Égerházi Péter írása.

Mennyi embernek kell még meghalnia ahhoz, hogy a populista politikusok (éppen ők szeretik ráaggatni ezt a jelzőt a hazájukat, népüket, a kereszténységet féltő másik oldalon lévőkre) végre észhez térjenek? Égerházi Péter írása.

Amikor egy ország gyászba borul az értelmetlen öldöklés lelket bénító döbbenetében, legalább akkor fogalmazzanak meg egy keményebb üzenetet! Miért nem fogják fel végre, hogy dugós puskával nem lehet elefántra lőni! Amikor emberek tucatjainak vagy még többnek az élete a tét, már nem ér semmit a „Ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel!” elv, mert az csak a tanulni, a tetteiket megbánni képes bűnösökre vonatkozik. Az iszlám nevében gyilkolók nem ilyenek, ők másból értenének. De Európa, pontosabban vezető politikusai még nem értik, vagy inkább nem veszik tudomásul az idők szavát! Épp miattuk nincs képessége az önvédelemre a kontinensnek, amiért valószínűleg még további súlyos árat kell fizetni. Amíg csak utólag tudnak magyarázkodni (vajon szemükbe tudnának-e nézni nyugodt lelkiismerettel az áldozatok hozzátartozóinak?), addig ez a helyzet csak rosszabbodik.

Eljön még az idő, amikor ezt az állapotot is visszasírjuk, mert a terrort semmitmondó, kiüresedett szép szavakkal megfékezni nem lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában