Helyi közélet

2017.02.10. 14:11

Megvan az engedély a Debrecenben kószáló vaddisznók kilövésére

Debrecen - A rendőrség engedélyezte a polgármesteri hivatal számára azoknak a vaddisznóknak a kilövését, amelyek a Kartács utca, a Móricz Zsigmond körút és a Pallagi út határolta területeken jelentek meg a közelmúltban.

Debrecen - A rendőrség engedélyezte a polgármesteri hivatal számára azoknak a vaddisznóknak a kilövését, amelyek a Kartács utca, a Móricz Zsigmond körút és a Pallagi út határolta területeken jelentek meg a közelmúltban.

Az önkormányzat pénteki közlése szerint az állatok elejtését Papp Zoltán megyei fővadász fogja irányítani, a feladatra a február 15-től május 31-ig terjedő időszakot jelölték meg a számára. Aki az adott területen vaddisznót észlel, az munkaidőben az (52) 417 447-en jelentheti nála. A kilövést – teszik hozzá – a vonatkozó jogszabályok, biztonsági intézkedések betartása mellett, az emberi élet és az anyagi javak veszélyeztetése nélkül, a környezet és a természet kíméletével kell végrehajtani.

Február első napjaiban írtunk arról, hogy 2016 eleje után ismét vaddisznók riogatják az ott lakókat. Egy kutyáját sétáltató nő például nagyon megijedt, amikor egy malacaival lévő koca futtában felé fordult, de aztán a dúvad szerencsére befutott az erdőbe. A jegyző ezt követően fordult a rendőrséghez a kilövés engedélyezéséért.

HBN


Bő egy évvel ezelőtt számoltunk be egy, a Kartács utca közelében történt vaddisznótámadásról. Ezen a héten ismét jelentkezett egy ott lakó, aki elmondta: pár napja, nem messze az akkori incidens helyétől kutyasétáltatás közben támadt rá egy koca, és valószínűleg csak a lélekjelenlétének és a szerencsének köszönhető, hogy a nem kívánt találkozás után az ijedtségen kívül nem lett nagyobb baja.

Már a város önkormányzata is foglalkozik a Kartács utcán ismét megjelent vaddisznókkal. Mint arról múlt pénteken beszámoltunk, a napokban kutyasétáltatás közben támadt olvasónkra egy koca, és valószínűleg csak a lélekjelenlétének és a szerencsének köszönhető, hogy az ijedtségen kívül nem esett nagyobb baja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában