Helyi közélet

2017.01.25. 17:22

Vagy tíz kiló mellet kérek!

<em>Ha egy idős asszony tíz kiló csirkemellel a szatyrában állít haza a közeli bevásárlóközpontból, annak két oka lehet; idén tölti be a nyolcvanadikat, ezért a hét végén a fehér asztal mellett összejön a nagy család, vagy egyszerűen csak nem akarja elhinni, hogy a mostani jelentős árzuhanás tartós lehet.</em> Petneházi Attila írása.

Ha egy idős asszony tíz kiló csirkemellel a szatyrában állít haza a közeli bevásárlóközpontból, annak két oka lehet; idén tölti be a nyolcvanadikat, ezért a hét végén a fehér asztal mellett összejön a nagy család, vagy egyszerűen csak nem akarja elhinni, hogy a mostani jelentős árzuhanás tartós lehet. Petneházi Attila írása.

Ha az utóbbival állunk szemben, akkor bizony érteni vélem a nyugdíjas háziasszony szkepticizmusát, hiszen ezt a játékot tavaly egyszer már az „áfacsökkentett” sertés tőkehússal eljátszották vele. Persze, biztosan megvolt a tudományos, közgazdaságilag jól megtámogatott magyarázat arra, hogy a sertéshús fogyasztói árában őszre gyakorlatilag nyoma se maradt az év eleji áfacsökkentésnek, a tisztelt vásárlóközönséget azonban a körítés hadd ne érdekelje.

A mi idős néninkre is az vesse az első követ, akiben nem horkan fel a gyanú, amikor a tévéhíradóban azt látja, hogy a madárinfluenza miatt tenyészállat után kiáltanak sok ezres baromfitelepek, vagy, hogy üresen állnak az uniós pénzből „kistafírungozott” tojótyúk-ketrecek. Aki ugyanis élt már a „banánt a pult alól” korszakban, annak egy életre bevésődhetett a közgazdasági alapvetés, ami úgy hangzik: a hiány és az emelkedő ár mindig kéz a kézben jár…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában